Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bingöl’de deprem oldu! İşte AFAD’ın ilk açıklaması

Bingöl’ün Solhan ilçesi, öğle saatlerinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremle

Bingöl’ün Solhan ilçesi, öğle saatlerinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremle sallandı. AFAD tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir can ya da mal kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde saat 12.30 sularında 3.9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, yerin yaklaşık 17 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, çevre ilçelerde de hissedildi.

Deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu

Depremin ardından ilçede kısa süreli panik yaşandı. Vatandaşlar, sarsıntının ardından ev ve işyerlerinden dışarı çıkarak güvenli alanlara yöneldi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, deprem anında hissettiklerini paylaşırken, bazı bölgelerde kısa süreli iletişim kesintileri yaşandığı bildirildi.

AFAD’dan resmi açıklama geldi

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, depremle ilgili detayları paylaştı. Yapılan açıklamada, “Merkez üssü Bingöl Solhan olan, 3.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar olumsuz bir durum rapor edilmemiştir” denildi. Yetkililer, bölgede artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Bingöl Valiliği ve yerel yetkililerden alınan bilgilere göre, depremde herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar meydana gelmedi. Ancak ekiplerin kırsal bölgelerde detaylı incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Uzmanlar artçı sarsıntılara karşı uyarıyor

Deprem uzmanları, Bingöl’ün bulunduğu fay hattının aktif olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar, bölgede artçı sarsıntıların devam edebileceğini belirterek vatandaşların tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bölgede özellikle eski yapılar ve zemin durumu açısından riskli alanların gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi.

Halkta endişe sürüyor

Her ne kadar deprem ciddi bir zarara yol açmamış olsa da, halk arasında tedirginlik devam ediyor. Daha önce de benzer büyüklükte sarsıntılar yaşayan Solhan ve çevre ilçelerde, vatandaşlar özellikle gece saatlerinde artçı sarsıntıların tekrar yaşanmasından endişe duyuyor. Uzmanlar, Bingöl’ün deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak bu tür sarsıntıların olağan olduğunu ifade etti. Özellikle Solhan, Karlıova ve Adaklı hattının kritik bölgeler arasında bulunduğunu belirten uzmanlar, yapı güvenliği ve afet bilincinin önemine dikkat çekti.