Biri Hatay’dan, diğeri İstanbul’dan…

Göçmen ruhunun küresel başarısı… Aydın Doğan Ödülü’nün 25’incisi, dünyada ilk Kovid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e verildi. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, “Yeni Omicron varyant nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını […]

Göçmen ruhunun küresel başarısı…

Aydın Doğan Ödülü’nün 25’incisi, dünyada ilk Kovid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e verildi.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, “Yeni Omicron varyant nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz” diyen, dünyada ilk Kovid-19 aşısını geliştiren bilim insanları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, 25. Aydın Doğan Vakfı Ödülü’nün sahibi oldular.

-MİNNET BORÇLUYUZ-

Bilginin her alanda, yeni ilerlemelere yol açtığını vurgulayan, Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, Türeci ve Şahin’in, kendilerinden önceki bilim insanlarının çok çalışarak ulaştığı başarıların üzerine 10 yılları aşan araştırmalarını ekleyip ve daha ileriye taşıyarak, milyonlarca insan hayatını kurtardıklarını, kendilerine büyük bir minnet borcumuz olduğunu belirtti.

-MEDYA ÇAĞRISI-

Törende yaptığı konuşmasında, medyaya çağrı yapan Özlem Türeci, salgının eşi benzeri olmadığını, herkesi etkilediğini, beden ve ruh sağlığını bozduğunu vurgulayarak, “Neyin, neden, nasıl olduğu konusunda herkesin bilgilendirilmeye ihtiyacı var. İşte burada, medyanın önemi büyük. Sosyal sorumluluk üstlenen bir medya gerekiyor” şeklinde konuştu.

-HEP, SABIR!-

Eşi Özlem Türeci ile birlikte önem verdikleri diğer önemli bir değerin sabır olduğunu kaydeden Uğur Şahin ise konuşmasında, “Bu başarı, sadece 18 ay değil, 35 yıldır araştırmalarımızı sürdürmemizin bir sonucudur. Hayallerimizi gerçekleştirmek uğruna geçen 35 yıl. Yüzlerce deney ve araştırma yaptık. Birçoğu başarısız oldu. Sonuçlar olumsuz da olsa başarıya ve ilerlemeye olan inancımız devam etti. Bunların üst başlığı hep sabır” ifadelerini kullandı.

Tamer Yazar

Exit mobile version