Çiftler pandemi, deprem derken birbirleriyle çok vakit geçirdiler.
Esasen belki de partnerlerinde görmedikleri özellikleri ve huyları fark ettiler. Böyle dönemlerde insanlar öfkeli, stresli ve kaygılı olur öncelikle bunu atlamamak lazım. Bununla beraber çiftler genelde üst soyları ,çocukları konusunda çok çatışır.
Üst soylar değerli,kıymetli ,başımızın tacıdır ancak rahatlıklarıyla çocuğun sorumluluk ve sınırlarını esnetirler. Orda çiftler birlik olup ailelere ‘Hayır’ demelidir. Bu olmazsa yarın birbirini çocuk eğitimi konusunda suçlamalar başlar.
Bunun dışında artık çiftler geniş aile olmaktan çıkmalı ;çekirdek aileye yönelmelidir bunun da çözümü aile içi özel konulara kendi ailelerini karıştırmamaktır. Mesela evde pişen yemek, yapılan alışveriş, istenen hediyeler vb. Çekirdek aile meseleleridir.
Çiftler bazen ilk çocuktan sonra çatıştıklarında çözüm için belki de boşanmamak için ikinci çocuğa karar verirler. Oysa ilk etapta yapmak gereken sorunları çözmeye uğraşmaktır.
Çiftler arasında diğer çiftlerdeki karşı cinsle kıyaslama da ilişkiyi zedeler. Sonuçta oradaki birey çok farklı dert ve imkanlara sahip bunu göz ardı ermemek lazım.
Özel günler elbette önemli ancak unutulabilir, en güzel ya da en pahalı hediye olmayabilir ; bunlar telafi edilebilir şeylerdir.
Bir diğer sorun potansiyeli ‘tatil’ olgusudur. Her yaz belki her kış sosyal medya bitki örtüsü olur tatil fotoğrafları. Ancak bu da bir zorunluluk değil ; bazen daha minimal tatiller de yapılabilir.
Başka bir iletişim engeli ve iyi yönetilirse iletişim gücü duyguları birbirine açmaktır; bu güç savaşından çok daha kaynaştırıcı bir yöntemdir . Çiftleri kalben de birbirine yaklaştırır.
Ömür boyu beraber aynı yolda yürümeye karar verdiğiniz bu zeminde, güneş her zaman önünüzde olsun; olsun ki gölgeler de arkanızda kalsın.
Evlilikteki en büyük amaçlar; huzur, barış ve mutluluktur.
Evlilikteki hedef; haklı çıkmak yahut tartışmaları kazanmak değildir, birlikte her savaşı kazanabilmektir.