Antalya’nın Alanya ilçesindeki Iotape (Aytap) Antik Liman Kenti’nde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Hem antik kent, hem sahil yolu ve çevresinde yapılan bir haftalık çalışma sonucu 3 kamyon çöp toplandı. Peki, Saint Simon Manastırı’nın Hatay adresinden de çöp toplamaya başlasak mı? Sahi, bizden kaç kamyon çöp çıkar?
Samandağ ve Defne ilçelerinin ‘benim’ kavgasında bir türlü paylaşılamayan, ama bu paylaşımsızlığın ortasında da garip bir şekilde kaderine terk edilen Saint Simon Manastırı, sorunları ve çözüme ulaştırılamayan haliyle gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor.
Saint Simon’u gündeme taşıyan son haber, Antalya’dan geldi. Antalya’nın Alanya ilçesindeki Iotape (Aytap) Antik Liman Kenti’nde gerçekleştirilen bir temizlik çalışmasından geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alanya ile Gazipaşa ilçeleri arasındaki sahil yolunda bulunan ve geçmişi milattan önce 260 yılına uzanan Iotape (Aytap) Antik Liman Kenti, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği, plajında denize girdiği en önemli tarihi mekanlardan biri olarak dikkati çekiyor. Alanya turizmi için önem taşıyan antik kent, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Müze Müdürlüğü’nün işbirliğiyle önceki gün temizlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi temizlik ekiplerinin, hem antik kent hem de sahil yolu ve çevresinde yaptığı bir haftalık çalışma sonucu 3 kamyon çöp toplandı.
Haberin “3 kamyon çöp” kısmında duran bir turistin Antakya Gazetesi ile paylaştığı eleştiri oldukça net:
“Manastırı son ziyaretimde her yerde çöp vardı. Bira şişeleri, plastik-ler, yenen ve içilen şeylerden geriye kalanlar, bir de en arkada, manastırın hemen yanı başında hara-be bir yapı! Sadece o bile bir kamyon çöp anlamında! Peki, her gelene bu şekilde gösterilen, bu şekilde fotoğraflanmasına izin verilen bir yer için neden bir şey yapılmıyor?” -Tamer Yazar-