Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Hünkaroğlu

BÖYLE HAZIRLANIRSAN!

 

Hatayspor favori olarak çıktığı maçta kötü bir oyun oynayarak kötü bir performans sergileyerek sahasında ikinci mağlubiyetini aldı. Duran toplarla yediği 8 golü Rıza hocanın nasıl önleyeceğini, nasıl bir taktik uygulayacağını merak ettim doğrusu; oyuna hangi bölgede başlayacak, baskı mı uygulayacak, merak konusu idi.

Maça bakıyorsun, Kilama ve Calvo kendini aşan işlere giriyorlar, gereksiz risk ve sorumluluk alıyorlar. Calvo sanki serbest oyuncuymuş gibi orta alanda boş boş dolaşıyor, tabii ki orta alanda ve geride boş alan bırakıyorlar ve rakibin kontra yapmasına zemin hazırlıyorlar. Zaten orta sahada oyunu yönlendiren, rakibe baskı uygulayan, temaslı oyun oynayan bir futbolcumuz yok; ayrıca yaratıcı bir oyuncumuz da yok.

Maçın 27. dakikasında taçtan gelen top gol oluyor; dört oyuncumuz üç metrekare alanda tek bir oyuncuyu tutamıyor, kontrol edemiyor, topu uzaklaştıramıyor; neticede basit bir gol yiyorsun. İkinci yarı rakibe bu kadar boş alan bırakırsan ikinci golü yemen içten bile değildi! Kapanan rakiplere karşı bir oyun planın yok; Aboubakar’ı nasıl kullanacağını en iyi senin bilmen gerek, Rıza hoca! Uzun toplarla veya karambolle ancak tesadüf gol bulursun… Penaltı gibi…

Rakip kaleci tüm kornerleri alıyor, hala uzun toplarla kornerleri atmanın alemi ne? Üstelik hava hakimiyetin de yok! Görkem hazır değil, Alanya maçında tüm enerjisini tüketti; sadece duran topları kullanırken görülüyor. Kötünün iyisi Fernandes oyunda kalsa! Birebir de adam geçen tek kişi! Strandberg oyuna geç dahil edildi; kaleci Erce biraz dinlense olmaz mı?

Haftayı “Bay” geçeceğiz, bu hafta milli ara da var; futbolcuları daha iyi tanıyabiliriz inşallah. Bu bize ders olsun ama derse de çalışalım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER