Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozlu Mahallesi Beton Santraline Karşı Ayakta

  Antakya-Yayladağı yolu üzerinde

 

Antakya-Yayladağı yolu üzerinde yer alan Bozlu Mahallesi sakinleri, mahallelerinin ortasında kurulan beton santralinden şikayetçi. Düzenlenen basın toplantısına Antakya Çevre Koruma Derneği (AÇKD) Başkanı Nilgün Karasu, AÇKD yönetim kurulu üyesi Hiyam Havlioğlu ve CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da katıldı.

Bozlu Mahalle sakinleri, depremlerden sağ çıktıklarını ancak mahallelerine kurulan beton santrali nedeniyle yavaş yavaş öleceklerini ifade etti. Özellikle astım ve KOAH hastalarının yoğun toz nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığını belirten mahalle halkı, kapı ve pencereleri açamadıklarını, kadınların defalarca temizlik yapmalarına rağmen tozların sürekli yapışıp kaldığını dile getirdi.

AÇKD Başkanı Nilgün Karasu yaptığı açıklamada, Bozlu Mahallesi’nin doğa güzelliği ve tarımsal alanlarıyla ön plana çıktığını belirtti. Karasu, “Deprem felaketinden sonra ikinci büyük felaket taş ocaklarıdır. Bu tozlar çevreyi, zeytinlikleri ve tarım alanlarını olumsuz etkiliyor, mahsul kalitesini düşürüyor” dedi. Taş ocaklarının yaydığı tozun kanserojen içerdiğini ve bu durumun halk sağlığı için büyük tehdit oluşturduğunu vurgulayan Karasu, önümüzdeki 10-15 yıl içinde kanser vakalarının artacağından endişe duyduklarını belirtti. Yetkililere seslenerek, taş ocaklarının yerleşim alanlarından uzaklaştırılmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Bozlu Mahallesi’nde yaşanan durumun çevre koruma çalışmaları açısından şimdiye kadar gördüğü en kötü şartlar olduğunu belirtti. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı ile İl Sağlık Müdürü’ne çağrıda bulunan Kara, tüm yetkililerin bölgeye derhal gelerek inceleme yapmaları gerektiğini söyledi. Kara, “Birkaç firma kazanacak diye buradaki insanların sağlığıyla oynamayın. Aylar, yıllar sonra kanserden ve solunum yolları hastalıklarından öleceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

-Yusuf Cemil Karaçay-