Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BtcTurk’e siber saldırı

Kripto para borsası BtcTurk,

Kripto para borsası BtcTurk, 22 Haziran’da bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu ve saldırı sonucunda kontrol dışı çekimler gerçekleştiğini açıkladı. BtcTurk’ün web sitesinden yapılan açıklamada, saldırının etkisi altında kalan 10 kripto para biriminin sıcak cüzdanlarında bulunan varlıkların bir kısmının olduğu belirtildi, ancak büyük çoğunluğunun soğuk cüzdanlarda saklandığı ifade edildi.

Borsa, kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu ve saldırıdan etkilenmeyeceğini belirtirken, kripto para yatırma ve çekme işlemlerini geçici olarak durdurduklarını duyurdu. Olayla ilgili detaylı inceleme yapıldığı ve resmi makamlarla iletişime geçildiği de açıklamada yer aldı.
Öte yandan, kripto para dedektifi ZachXBT ise saldırının maliyetinin yaklaşık 55 milyon dolar olduğunu iddia etti. ZachXBT’nin paylaşımına göre, saldırganlar 1,96 milyon Avax’ı (54,2 milyon dolar) Coinbase ve THORChain’e transfer etti. Saldırganların daha sonra çaldıkları Avax’ları Bitcoin’e çevirip farklı cüzdanlara gönderdiği belirtildi.
BtcTurk yönetimi ve yetkililer, olayın ayrıntılarını netleştirmek ve güvenlik önlemlerini güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. – Mehmet Durmaz-