Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Anılar Çok İlginç..

-İlkokul 1.sınıfta okumuş olmak

-İlkokul 1.sınıfta okumuş olmak yaşamına yön verdi. KORE SAVAŞI’na katıldı, yazıcı oldu, birkaç kez şehit olma noktasından döndü.. İzmir’den yola çıktı, 28 günde Kore’ye ulaştı..

-Kore gazisi anlattı, Kaymakam dinledi: ”Çalıların, ağaçların arasında yürürken uzaktan bir ses bana “Turkish Come on” diye seslendi. Sesin çam ağacının altından geldiğini fark ettim. Bana seslenen kamuflajlı Amerikan askeriydi…

Altınözü Kaymakamı Bülent UYGUR, Kore Gazisi 86 yaşındaki Selahattin DOĞRU’yu Avuttepe Mahallesindeki evinde ziyaret etti.
Sohbet havasında geçen ziyarette, şanlı tarihimizin yaşayan abidesi Kore Gazisi 86 yaşındaki Selahattin DOĞRU, hiç unutamadığı Kore Savaşı hatıralarını anlatarak, duygu dolu anlar yaşadı.
Anılarını anlatan Selahattin DOĞRU “Kore’ye giderken İzmir’den gemi ile çıkış yaparak 3 gün içerisinde Suveyş kanalında bulunan Port Said Limanı’na geçtik. Kızıldeniz’de 3 günlük yolculuk yaptıktan sonra Hindistan’a, oradan Singapur’a, sonrasında Güney Kore’nin Busan şehrine 4500 Türk askeri ile birlikte indik. İzmir’den Busan şehrine 28 günde yolculuk ederek Dünya’yı dolaştık. Busan Şehrinde indikten sonra tren ile Seul şehrine oradan da Chuncheon şehrine geçtik. Elimizde gelişmiş silah yoktu. Hemen hemen ilkel koşullarda cephelerde savaşıyorduk. Yine bir gün cepheden kamp alanına araçlarla giderken yolda trafik kazası geçirdik, araçta yaralılar ve şehitler vardı. Bunları sonradan duydum.” Tüm bu anılarını zaman zaman yutkunarak anlatan DOĞRU, “Şehit vermiştik” sözünden sonra ağlamaya başladı.
Altınözü kaymakamı, emniyet amiri ve diğer yetkililerin de katıldığı ziyarette anılarını anlamayı sürdüren Kore gazisi Doğru, “Yine bir gün, gece kamp alanına giderken etrafımızı Çin askerleri sardı. Çinli askerlerin ateş çemberine düşmüştük. Cephede gece aydınlatma mermileri atılırken her yer gündüz gibi oldu. Yine ağlayarak “33 kişi şehit düştü” dedi ve şöyle devam etti:
“Türkiye’de 1. sınıfa kadar okuduğum için beni yazıcı görevine getirdiler. Yazıcı olduğum için Yüzbaşı beni Amerikalıların olduğu cepheye gönderdi. Yanımda yüzbaşının vermiş olduğu bir kağıt, silahım, 3 adet bomba ve 150 adet fişekle Amerikalıların yanına doğru yola çıktım. Yolda başıma bir iş gelmemesi ve Türk ordusu için sürekli dua ettim. Çalıların, ağaçların arasında yürürken uzaktan bir ses bana “Turkish Come on” diye seslendi. Sesin çam ağacının altından geldiğini fark ettim. Bana seslenen kamuflajlı Amerikan askeriydi.
Hemen kamp alanına hızlıca yola koyulduk. 2 gün yürüdüğüm için çok yorgundum. İçlerinden biri “Shower” sözünü kullandı. Başımı salladım. Yer gösterdiler. Banyoya girdiğimde Türklerin ne kadar kötü koşullarda yaşadıklarını anladım. Amerikalıların sıcak suları, havluları, sabunları vardı. Oysa Türkler bu koşullara sahip değildi.
Banyodan sonra Amerikalı askerler bana hemen yatacak yer ayarladılar. Sabah erken saatte uyandığımda çadırdan dışarı çıktığımda Amerikan askeri benden Türk Yüzbaşı’nın vermiş olduğu notu istedi. Notu verdikten sonra sol omzumda Türk bayrağını gören Amerikalılar sevinç çığlıkları içerisinde bana sarıldılar. Türk askerinin kamplarına ulaşmasından dolayı sevinen Amerikalılar bizlere eğlence düzenlediler.
Kore Gazisi Selahattin Doğru, ziyaretçi konuklarına Güney Kore savaşı’na Türkiye’den savaş boyunca toplam 21.212 askerin gönderildiğini ve bunların içerisinden 724 Türk askerimizin şehit düştüğünü, savaş alanında ön cephelerde hep Türk askerinin savaştığını dile getirdi.
Ziyaret, Kore Gazisi Selahattin DOĞRU ile hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.     -Cemil Yıldız-