Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu kadar ‘iddia’ karşısında

Muhataplar sus-pus “Son 20

Muhataplar sus-pus

“Son 20 yılda binlerce insanın iş kazaları sonucu öldüğünden bahsediliyor” diyen Dr. Necmettin Çalışkan, eldeki tabloyu eleştirdi… “Hep bir gizlilik ve sümen altı etme telaşı. Vicdanlarımız, yüreklerimiz körelmiş. İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz, diyen Peygamber’in ümmeti ne halde?”

Adı kimi için ‘iş kazası’, kimi için ‘iş cinayeti’… İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi tarafından her ay paylaşılan rakamlar, bu alanda yaşanan kaybın ciddi boyutlarını ülke gündemiyle paylaşmaya devam ediyor. Yaşanan trajik tabloyu değerlendiren son isim ise Saadet Partisi’nin Hatay’daki önemli ismi, Dr. Necmettin Çalışkan oldu.
Konuya ilişkin açıklamasında, 3. Havalimanı inşaatı ile gündeme gelen ‘işçi eylemlerine’ ve sorunlara işaret eden Çalışkan, “Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak diye övgüyle bahsedilen İstanbul’un yeni havaalanı, daha faaliyete girmeden işçi ölümleriyle kötü bir şöhrete kavuştu. Takriben 400 kişinin öldüğü söylenen -sayı neyse paylaşılmalı- bu inşaatta işçiler artık canlarına tak etti ki, grev başlattılar. Ama hala ‘havaalanının ismi ne olsun’ sorusu üzerinden mesele kapatılmaya çalışılıyor anladığımız kadarıyla” dedi.
Esasen sorulması gerekenlerin göz ardı edildiğini ve sorgulanması gereken bir yığın soru olduğunu ifade eden Çalışkan, “Ama cevap yok, önlem yok, kimsenin de umurunda değil zaten” derken, şu çarpıcı tespiti paylaştı:
“Avrupa kriterlerini yerine getirmeye çalıştığımız bir dönemde, son yıllarda birçok savaşta kaybettiğimizden daha fazla insan iş kazalarında ölüyor.”
Paylaştığı tespitinde, “İşin açıkçası, ihaleler yandaşlara verildiği için yeterli denetimler de olmuyor” diyen Necmettin Çalışkan şöyle devam etti:
“Mevcut denetimler yetersiz ve kriterler herkese eşit uygulanmıyor. Hata ve suiistimallerde yandaş müteahhit ne yaparsa korunuyor, göz yumuluyor. Yandaş olmaması durumunda ise denetimler artıyor. Karşıt görüşlüler en ağır zorluklara maruz kalırken, kurallar yandaşa işletilmiyor. ‘İşçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz’ diyen Peygamber’in ümmeti ne halde?” -Tamer Yazar-