Bu olayların bir daha yaşanmaması için…

Gelin, Birlik Olalım! Müzik emekçileri adına Antakya Ulus Meydanı’nda bir araya gelenler adına basın açıklamasını okuyan Mihriban Randa, “Türkiye’de, müzisyenlere yönelik baskılar gün geçtikçe artıyor” dedi. Açıklamaya, geçtiğimiz Cumartesi günü bir istek şarkı yüzünden saldırıya uğradığını ifade eden Yusuf Karagündüz de katıldı. Hatay’da müzisyenler, meslektaşlarına yönelik saldırılara tepki gösterdi. Bir grup müzisyen, meslektaşlarına yönelik saldırılara […]

Gelin, Birlik Olalım!

Müzik emekçileri adına Antakya Ulus Meydanı’nda bir araya gelenler adına basın açıklamasını okuyan Mihriban Randa, “Türkiye’de, müzisyenlere yönelik baskılar gün geçtikçe artıyor” dedi. Açıklamaya, geçtiğimiz Cumartesi günü bir istek şarkı yüzünden saldırıya uğradığını ifade eden Yusuf Karagündüz de katıldı.

Hatay’da müzisyenler, meslektaşlarına yönelik saldırılara tepki gösterdi. Bir grup müzisyen, meslektaşlarına yönelik saldırılara tepki için bu amaçla Antakya Ulus Meydanı’nda toplandı. Grup adına konuşan Müzisyen Yusuf Karagündüz, Ankara’da, geçen hafta sanatçı Onur Şener’in öldürüldüğünü hatırlatarak, “Klarnet sanatçısı olarak ben de geçtiğimiz Cumartesi günü istek şarkı yüzünden saldırıya uğradım. Bu olayların bir daha yaşanmaması için gelin birlik olalım” dedi. Burada, bir süre müzik çalan grup, ağızlarına kırmızı bant yapıştırıp, müzik aletlerini kaldırıma bıraktı.

Bu arada, müzik emekçileri adına Antakya Ulus Meydanı’nda bir araya gelenler adına basın açıklamasını okuyan Mihriban Randa, “Sanatımız, emeğimiz, hayatımız değersiz değil! Bir arada olarak, kenetlenerek, dayanışarak bu saldırıların üstesinden geleceğiz” dedi.

Randa, açıklamasında, ara başlıklar halinde şunları söyledi:

-BASKILAR ARTIYOR!-

Türkiye’de, müzisyenlere yönelik baskılar gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Antakya’da, sokak müziği yapan bir müzisyen arkadaşımıza, istek parça çalmadığı için bir saldırı gerçekleşti. Yaralanan arkadaşımızın durumu iyi. Ancak bizler öfkeliyiz.

Daha 10 gün önce Müzisyen Onur Şener, yine istek parça meselesiyle başlayan tartışma sonucunda öldürülmüştü. Ülkenin her tarafında tepkiler yükselmiş, magandalık ve şiddet kültürüne lanet okunmuştu. Aradan daha iki hafta dahi geçmeden, yine benzer bir olayı, burada, eski Antakya sokaklarında, sokak müzisyeni arkadaşımız yaşamış oldu. Hem de tıpatıp, aynı şekilde!

-ÇARE BİZDE!

Biliyoruz ki, her kötülük, meşruluğunu bir önceki kötülükten alıyor. İşte bu şiddet ve magandalık sarmalı içerisinden çıkış için burada toplandık. Biz, buradaki müzisyenler, sanat emekçileri, sanatseverler ve de ülkenin bu gidişatından memnun olmayanlar olarak biliyoruz ki, çare bizde. Ne kadar bir arada durursak, ne kadar seslerimizi çoğaltırsak, müziği ve müzisyenleri o kadar özgürleştirebiliriz. İçinde bulunduğumuz karanlığa karşı şarkılarımızla ne kadar fener olursak, o kadar güzel bir dünya kurabiliriz. Zora düşen arkadaşımıza ne kadar yoldaş olursak, o kadar dayanışmacı bir toplum kurabiliriz.

-SES ÇIKARIN-

Bugün, şarkılarımızı, müziğin ve müzisyenin özgürlüğü için söyledik. İstek şarkı kabul etmedik. Önümüzdeki günlerde de sokaklarda, çalıştığımız mekanlarda istek şarkı kabul etmeyerek, bu konuda gündem oluşturmaya devam edeceğiz. Tüm Türkiye’deki müzisyenleri ve müzikseverleri, bu konuda ses çıkarmaya davet ediyoruz.

Tamer Yazar

Exit mobile version