Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’de yerel kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre, 12 Ekim Pazar günü bölge genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı ilçeleri (Erzin, Payas, Dörtyol, İskenderun, Arsuz, Belen, Merkez, Samandağ, Defne, Yayladağı) ve Adana’nın doğusunda (Ceyhan, Yumurtalık) yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.
Uyarıda, yağışların 12 Ekim 2025 Pazar günü saat 10.00 ile 18.00 arasında etkili olmasının beklendiği belirtildi.
Oluşabilecek riskler arasında ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar yer alıyor. Meteoroloji, vatandaşların ve yerel yönetimlerin gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı

