Hatay Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda il genelinde hizmet veren yeşil otobüsleri vatandaşların kullanımına ücretsiz sunacak.
HBB’den 30 ağustos’a özel ulaşım kararı
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu tüm kente yaymak amacıyla önemli bir karar aldı. Belediye, 30 Ağustos 2025 günü il genelinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarının gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.
Başkan Mehmet Öntürk’ün talimatıyla hayata geçirilen uygulama sayesinde vatandaşlar, kutlamaların düzenleneceği alanlara ve şehir merkezlerine hiçbir ücret ödemeden ulaşabilecek.
Yeşil otobüsler tüm gün ücretsiz
Hataylıların yakından tanıdığı yeşil otobüsler, bayram günü sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar ücretsiz sefer yapacak. Bu uygulama, bayram alanlarında oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmayı ve halkın kutlamalara rahatça katılmasını sağlamayı hedefliyor.
HBB Ulaşım Dairesi yetkilileri, kararın hem şehir içi ulaşımı kolaylaştıracağını hem de bayram coşkusuna ortak olmak isteyen vatandaşlara destek sağlayacağını belirtti.
Bayram coşkusunu birlikte yaşamak
Belediye yetkilileri, 30 Ağustos’un milli birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:
“Hatay halkının bu anlamlı günde kutlamalara rahatlıkla katılabilmesi için il genelinde tüm toplu taşıma araçlarımız ücretsiz hizmet verecek. Amacımız, vatandaşlarımızın güvenli, konforlu ve ekonomik bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak.”
Yoğun ilgi bekleniyor
Her yıl yoğun ilgi gören bu uygulamanın, bu yıl da özellikle şehir merkezlerinde ve kutlama alanlarında hareketliliği artırması bekleniyor. HBB ekipleri, bayram boyunca seferlerin düzenli ve aksaksız ilerlemesi için ek personel görevlendirdi.
Vatandaşların hem ulaşımda kolaylık yaşayacağı hem de Zafer Bayramı coşkusunu daha özgür bir şekilde yaşayabileceği bu uygulama, kent genelinde memnuniyetle karşılandı.
Mehmet öntürk’ten birlik mesajı
Başkan Mehmet Öntürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği bu büyük zaferin 103. yıl dönümünde, Hatay halkının birlikte kutlama yapabilmesi için böyle bir kolaylık sağlamaktan gurur duyuyoruz. Hep birlikte zafer coşkusunu paylaşmaya davet ediyorum.”
Vatandaşlardan tam destek
Hataylılar, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarda HBB’nin bu kararını desteklediklerini dile getirdi. Özellikle öğrenciler ve dar gelirli vatandaşlar, ücretsiz ulaşım uygulamasının hem maddi açıdan hem de erişim kolaylığı bakımından büyük fayda sağlayacağını ifade etti.
Uygulamanın, özellikle Antakya, İskenderun, Defne ve Kırıkhan gibi yoğun nüfuslu bölgelerde yaşayan vatandaşlara kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.
Toplu taşıma seferlerine ek düzenleme
Bayram gününde artacak yolcu yoğunluğunu göz önünde bulunduran HBB Ulaşım Dairesi, bazı hatlara ek seferler koydu. Böylece vatandaşların duraklarda uzun süre beklememesi ve kutlamalara zamanında ulaşabilmesi hedefleniyor.
Yetkililer, ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanacak vatandaşları yoğunluk konusunda dikkatli olmaya ve sefer saatlerini önceden kontrol etmeye davet etti.

