Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bütçe eğitime değil sermayeye aktarılıyor

AKP-MHP iktidarı, deprem bölgesindeki

AKP-MHP iktidarı, deprem bölgesindeki devlet okullarında tasarruf politikaları uygularken, özel okullara yeni teşvikler açıkladı. Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, bu durumun devletin özel okul tercihinden kaynaklandığını vurguladı. Tıraş, “Bütçe eğitime değil sermayeye aktarılıyor” dedi.

Seçim öncesi tüm okullarda ücretsiz yemek vaadi bulunmasına rağmen, bu uygulamanın kaldırılması dikkat çekti. Deprem bölgesindeki özel okullarda öğrencilere destek verileceği açıklandı; ilkokulda 24,600 TL, ortaokul ve lise kademelerinde ise 28,800 TL yardım yapılacak.

Eğitim Sen, devletin deprem bölgesindeki temel ihtiyaçları karşılamadığını belirtti ve “Temiz su, yemek ve temizlik hizmetleri yok” diyerek eleştirilerini sıraladı. Veli Der ise, özel okullara yapılan desteğin geri çekilmesini ve kaynakların ihtiyacı olan öğrencilere yönlendirilmesini istedi. Eğitimde yaşanan sorunlar, ekonomik kriz ve yetersiz ulaşım nedeniyle derinleşiyor.

Veli Der, “Bu kaynaklar deprem bölgesindeki çocuklara eğitim desteği olarak kullanılmalıdır” ifadelerini kullandı. Özel okullara yapılan desteğin, eğitim sorunlarını çözmek yerine daha da artıracağı endişesi dile getirildi.