Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük parkın büyük yürekli esnafı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce Antakya Atatürk Parkı (Büyük Park) içinde faaliyet gösteren Harf Kitap ve Sohbet Evi, depremden sonra uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra yeniden faaliyete girdi.

Depremde az hasar gören iş yeri, 2023 Temmuz ayında kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından kasıtlı olarak kundaklandı. Bu süreçte henüz iş yerini toparlayamamış olan Harf Kitap ve Sohbet Evi’nin sahibi Yılmaz Yıldırım, bu haberi gece vakti polis ekiplerinden gelen bir telefon ile öğrendi. Yılmaz Yıldırım durumu şöyle anlattı:

“Depremden sonra Antakya Expo yerleşkesinde kalıyordum. Henüz adım bile atılamayacak olan Atatürk Parkı çevresine girip benim dükkanımı kim, niye kundaklar, aklım almıyor. Polisler beni aradığında şüphelendiğin biri var mı dediklerinde güldüm. Hayalet şehirde şüpheliden çok ne var? Zaten beni dükkana çağırıp ifade vermemi istediklerinde bile aracım olmadığı için gidemedim. Ben 14 yıldır aynı yerde, pazar günü de dahil haftanın 7 günü işimi severek yapan biriyim. Sadece pandemide ara vermek zorunda kalmıştım. Pandemiden sonra tekrardan toparlandık derken şimdi dünya tekrar başımıza yıkıldı.”

Böyle bir çaresizlikle uzun süre mücadele ettikten sonra, bir arkadaşının da desteğiyle şu an Harf Kitap ve Sohbet Evi yeniden aynı yerinde faaliyete girdi. “Burada olmak bana huzur veriyor, mutluyum ama maalesef sorunlar bitmiş değil,” diyen Yılmaz Yıldırım, parkın girişinde, yani yanı başımızda uzun süredir yapılan çalışmalar nedeniyle günün her saati toza boğulduklarını söyledi. Ayrıca ulaşım sıkıntısı çektiklerini belirtti. “Şehrin nefes alınabilecek nadir alanlarından biri olan parkta, insanların çay kahve içip kitap okuyabileceği bir alan yaratmaya çalışıyoruz ama işimiz çok zor” diyen Yıldırım, kitap okumayı ve kahve içmeyi seven tüm insanları, sevdalıları yeni yerine beklediğini söyledi.- Volkan İcil –

f Kitap