Çadır kentler konteyner kente dönüştü

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş’ta oluşturulan Kadın Destek Merkezi’nde depremzede kadınlarla bir araya geldi. BAYKAR Konteyner Kent’teki Kadın Destek Merkezi’nde, depremzede kadınlarla buluşan Gümrükçüoğlu, buradaki konuşmasında, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin dünyanın en yıkıcı felaketlerinden biri olarak kayda geçtiğini belirtti. Depremlerden 13 milyon kişinin doğrudan etkilendiğini, 50 binin üzerinde […]

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş’ta oluşturulan Kadın Destek Merkezi’nde depremzede kadınlarla bir araya geldi.

BAYKAR Konteyner Kent’teki Kadın Destek Merkezi’nde, depremzede kadınlarla buluşan Gümrükçüoğlu, buradaki konuşmasında, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin dünyanın en yıkıcı felaketlerinden biri olarak kayda geçtiğini belirtti.

Depremlerden 13 milyon kişinin doğrudan etkilendiğini, 50 binin üzerinde insanın ise hayatını kaybettiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş’ın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade ederek, “Depremden 10 gün önce burada başka bir etkinlik için bulunmuştuk. Pek çok toplantı yapmıştık. O toplantılarda tanıştığım pek çok kadın vardı, kartlarımızı aldık verdik ama 10 gün sonra o depremde pek çoğunun vefat ettiğini öğrenmek gerçekten beni de ekibimi de çok derinden etkiledi.” dedi.

Depremin ardından Kahramanmaraş’a gelerek ihtiyaçları tespit ettiklerini ve çalışmalara başladıklarını anlatan Gümrükçüoğlu, “O dönem pek çok STK, dernek, vakıf, Türkiye’nin ve dünyanın her bir yerinden buraya aktı. Ülke olarak çok büyük bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Dayanışma ruhunu çok güzel şekilde sergiledik.” diye konuştu.

 “Kahramanmaraş’ta 271 kadın, açılan atölyelerden ve kurslardan destek aldı”

Gümrükçüoğlu, akaryakıttan barınmaya, giysiden gıdaya pek çok yardımı bölgeye ulaştırdıklarını belirterek, “KADEM tarafından deprem bölgesine 12 milyon liraya yakın ayni yardım yapıldı. Devletin de pek çok desteği oldu. Bu sebeple kısa sürede çadır kentler, konteyner kente döndü.” değerlendirmesini yaptı.

Depremin üçüncü haftasında Kadın Destek Merkezini kurduklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu, depremzede kadınların talepleri doğrultusunda kurslar açarak, etkinlikler organize ederek, ihtiyaçların karşılanması için gayret sarf ettiklerini dile getirdi.

Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş’ta 271 kadının açılan atölyelerden ve kurslardan destek aldığını, 6 Şubat’tan bugüne ise 5 bin 700’ün üzerinde kadına destek verildiğini belirtti. (aa)

 

 

 

 

Exit mobile version