Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışkan: ‘Çiftçilerin Sesine İktidarın Kulakları Sağır’

Saadet Partisi Hatay Milletvekili

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, çiftçilerin borç batağına saplandığını, yurtdışındaki çiftçilere sağlanan desteklere karşılık Türkiye’deki çiftçilere yeterli desteğin verilmediğini savundu. Çalışkan, iktidarın reel sektördeki düşüşe rağmen faiz lobisini desteklediğini ve küresel emperyalizmin yerli distribütörü gibi hareket ettiğini iddia etti.
Çiftçilere yönelik verilen desteklerin yetersiz olduğunu vurgulayan Çalışkan, kredi vermenin çiftçiyi borç batağına sürüklediğini ve desteklerin hibe şeklinde olması veya ürünlerin pazarlanmasına yönelik kolaylaştırıcı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile ilgili belirsizliklere de dikkat çeken Çalışkan, taban fiyatların geç açıklandığını, üreticinin tüccara teslim edildiğini ve üretimle ilgili herhangi bir planlama yapılmadığını dile getirdi.
Son dönemde yaşanan patates ve soğan ithalatıyla ilgili eleştirilerde bulunan Çalışkan, üretim daralması nedeniyle İran’dan patates ithal edilmesine dikkat çekti ve bu durumun tarım politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.
Çiftçilerin güvensizliğine de değinen Çalışkan, hükümetin sürekli olarak ithalat ve ihracat politikalarını değiştirmesinin çiftçilerin üretim yapma cesaretini kırdığını ifade etti.
İhracatçıların da zor durumda olduğunu belirten Çalışkan, döviz politikalarının ihracatçıları olumsuz etkilediğini ve tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. –  Yusuf Cemil Karaçay-