Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışkan; deprem bölgesinin yerel basınına sahip çıktı

Saadet Partisi Grubu, Türkiye

Saadet Partisi Grubu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yerel basının sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının araştırılması için bir Araştırma Önergesi sundu. Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, yerel basının sorunlarının incelenmesi gerektiğini vurguladı. Çalışkan, “Maalesef ki geçtiğimiz günlerde açıklanan Kamuda Tasarruf Paketi, iktidar sahipleri hariç her kesime ulaşıyor ve en çok ezilen kesime, memurun servisine, yerel basının alacağı üç kuruş paraya göz koyuyor,” dedi.

Tasarruf kapsamında yerel basına aboneliklerin sonlandırılmasının akıl tutulması olduğunu belirten Çalışkan, “Yerel gazetedeki bir haberi yerel bir kurum görmezse, elektrik şebekesi işletmesi, şehircilik müdürlüğü kendisiyle ilgili hususta bilgi sahibi olmazsa bunun hiçbir anlamı yok. Bu, aynı zamanda bir sansürdür, yerel basını tamamen susturma girişimidir” şeklinde konuştu.
Yerel basının küçük işletmeler olduğunu ve kamu yararına çalıştığını ifade eden Çalışkan, “Kâğıt fabrikaları satıldı, kâğıtlar pahalı hâle geldi, yerel basın mağdur. Yerel basın çalışanları ‘fikir işçisi’ sayıldığı için sigorta primleri yüksek, gazetelerin tek gelir kaynağı abone ve reklamken bunlar da kapatılmış; şimdi, yerel basın mensuplarına ‘Gelin, siz şantajcı olun, başka yollara davranın,’ denmek isteniyor âdeta; bunun asla kabul edilmesi mümkün değil,” dedi.
Çalışkan, yerel basının öneminin kavranması gerektiğini belirterek, “Bugün ülkemizde yerel basının önemi kavranmalıdır. Herhangi bir olay olduğunda olay mahalline ilk giden Emniyet mensuplarıyla beraber, sağlık mensuplarıyla beraber habercilerdir. Depremi, kazayı, terörü, bütün olayları yerel basından öğreniriz. Özellikle de deprem bölgesinde demirbaş eşya, hiçbiri kalmamıştır, bunu alma imkânı yoktur ve gelirleri tamamen sıfıra ermiştir. Millet iradesine saygı göstermenin yolu da yerel basına destek vermekten geçer,” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi’nin verdiği Araştırma Önergesi, AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. – Yusuf Cemil Karaçay-