Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışkan: “DSİ, Amik Ovası İçin Harekete Geçmeli

Saadet Partisi Hatay Milletvekili

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Hatay ve Amik Ovası çiftçilerinin yaşadığı büyük mağduriyeti dile getirdi. “Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Çalışkan, Hatay çiftçileri ve Amik Ovası çiftçilerinin yaşadığı sorunların altını çizdi.

 

Çalışkan, özellikle Aşağı Oba, Paşaköy, Gülova, Aktaş, Karabatak, Arpahan ve Demirköprü civarındaki köylülerin son zamanlarda artan su baskınları nedeniyle büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün (DSİ) bu soruna acilen çözüm getirmesi gerektiğini vurguladı.

 

Hatay’daki tarım sektörünün ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığını ifade eden Çalışkan, “Geleceğimizi ilgilendiren büyük bir sektör olarak Dünya Çiftçiler Günü’nde tarımın mağduriyeti asla kabul edilemez. Hatay’daki çiftçinin üretimi ülkemiz için büyük bir milli servettir. Bu sorunun çözümü için acil önlemler alınmazsa, büyük mağduriyetler yaşanacak” dedi.

 

Amik Ovası’ndaki sorunları gündeme getiren Çalışkan, ayrıca Hatay Havalimanı ve çevresinin, Asi Nehri temizlenmediği sürece su altında kalmaya devam edeceğini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-