Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışkan: Rezerv Alan Projesi Yetersiz

Saadet Partisi Hatay Milletvekili

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, TV5’te Mustafa Yılmaz ve Hale Sultan Öztürk’ün sunduğu programda hükümetin deprem sonrası uyguladığı rezerv alan projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışkan, hükümetin depremden hemen sonra bir milyon konut yapma vaadinde bulunduğunu ancak bu planın zorlu koşullar nedeniyle hayata geçirilemediğini belirtti. İkinci olarak yerinde dönüşüm projesinin devreye sokulduğunu, ancak bu planın da başarıya ulaşamadığını ifade etti.

Çalışkan, hükümetin üçüncü olarak ilan ettiği rezerv alanların, belirli koordinatlarda kamulaştırılmış bölgeler olduğunu ve burada yeni konutların inşa edileceğini açıkladı. Bu uygulamanın, deprem bölgesinde hükümetin en iyi uygulamalarından biri olduğunu, ancak en çok eleştirilen proje olduğunu vurguladı.
Çalışkan:’’ Evi yıkılan ve evi sağlam kalan vatandaş aynı muameleye tabii tutuluyor’’
Antakya’nın Akasya Mahallesi’nde belirli noktalar arasında rezerv alan ilan edildiğini belirten Çalışkan, yıkılmış evlerin yerinde site mantığıyla yeni konutlar yapılacağını söyledi.

Ancak, bu süreçte sorunların yaşandığını, özellikle rezerv alan içerisindeki sağlam binaların da yıkılmak zorunda kalındığını aktardı. Çalışkan, vatandaşların sağlam binaların yıkılması sonucunda, devletin takdir ettiği değerin belirsiz olduğunu ve bu durumun adaletsiz olduğunu dile getirdi. – Yusuf Cemil Karaçay-