Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇALIŞKAN, TBMM’de Deprem Bölgelerinin Sorunlarını Dile Getirdi

Hatay Milletvekili Doç. Dr.

Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla deprem bölgesindeki sorunları yeniden gündeme getirdi.

Necmettin Çalışkan, faturaların kamu tarafından üstlenilmesi ve depremzedelerin borçlarının silinmesini talep etti.

Doç. Dr. Çalışkan, deprem bölgesindeki elektrik, su ve doğalgaz faturalarının biriken ve vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti. Altı aydan fazla bir süre geçmesine rağmen depremde yaşanan yaraların halen sarılmadığına dikkat çeken Çalışkan, halkın yeni problemlerle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Geçici çarşılar ve iş yerleri yapılmaya başlanmasına rağmen güvenlik sorununun had safhada olduğuna işaret etti ve geçici yapıların güvenliğine özel önem verilmesi gerektiğini ifade etti.Depremzedelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinen Çalışkan, birçok insanın ödeyemeyeceği kadar faturaların biriktiğini ve bu durumun kamuya düşen bir görev olduğunu belirtti. Halka güven vermek ve sözünde durmak adına faturaların kamu tarafından üstlenilmesi ve borçların silinmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, depremde hafif hasar alan ev sahiplerine ve iş yerlerine dedestek verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ücretli öğretmenlerin durumuna da dikkat çeken Çalışkan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ücretli öğretmen olarak görev yapan on binlerce öğretmenin işsiz kaldığını söyledi. Çalışma dönemlerinde düşük ücret aldıklarını ve şu anda tamamen işsiz ve gelirsiz olduklarını belirten milletvekili, yaz döneminde de bu öğretmenlere aynı maaşların ödenmesi gerektiğini ifade etti. Benzer bir durumun Diyanet’te görev yapan fahri öğreticiler için de geçerli olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, deprem bölgesindeki bu sorunları gündeme taşıyarak çözüme yönelik adımların atılması çağrısında bulundu. – Tamer Yazar –