Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Günay Güner

Can Atalay ve Ötesi

Türkiye görülmedik bir kargaşa içinde. Kargaşanın en yakıcı ayaklarından biri hukuk alanı. Ömür boyu hapis cezası verilenler bile şundan, bundan denerek on yıla inmekte, neredeyse dışarı çıkmaktadır. Suçlar suç olmaktan çoktan çıkarılmış. Neredeyse suç işlemekten ödül alacaklar. Uluslararası boyutta mafya başları gerekli belgeleri kamu kurumlarından çıkarttırıp, İstanbul Beşiktaş’ta Belediyeye iş yapan yüklenici oluyor. İnsanları lime lime doğramak, kadın, çocuk öldürmek, büyük hırsızlık suç değil. Bu rezilliğin sonu nereye varır bilinmez.

Yetmedi, Yargıtay Anayasa Mahkemesine karşı “külhan” tavırlar içine girdi, el ense çekmeler gırla… Ki Anayasa mahkemesi de hukuk anıtı değil ne yazık. Keyfiliğe bakın ki Can Atalay Hatay Milletvekili seçilmesine karşın Milletvekilliği Meclis’te düşürüldü. Dünya tarihinde görülmemiş bir olay bu. Önce seçime girmesini uygun gör, onayla, seçildikten sonra düşür. Usun alacağı iş değil.

TİP Can Atalay için yürüyüş düzenledi. Duyarlık yaratmaya çalıştı ama boşa. Kitleler öyle alıştırılmış, kanıksatılmış ki uyandırabilene aşk olsun. Yersarsıntısının acıları dinmez. Dinecek gibi değil. Özverili vekillere, aydınlara çok iş düşüyor. Halkın yanında olmak gerek; sonuna kadar. Halk için düşünen, görüş bildiren, bir iş yapmaya çalışanlara kulak vermesi gerekenler ne yazık ki halkın sözcülerini, milletvekillerini adeta rehin alıyor. Milletvekilliği sürerken içeride tutması güç mü oluyor, milletvekilliğini düşürüyor.

Sevgili Can Atalay savunman, insan hakları savunucusu, moda deyimle aktivist; yalnızca Milletvekili değil. Yapılan hiçbir eziyet Atalay’ın saygınlığını aşındıramaz. Ne ki asıl üzücü olan halkın pek de umurunda olmaması. Aydınlar neden bir türlü inandırıcı olamıyor? İçtenlikleri neden algılanamıyor?..

Can Atalay tepkisini halka yansıtamıyor. Çıkarılan engeller mi etkili, başka nedenler mi var? Büyük haksızlık karşısında bir kez olsun 100. yılında cumhuriyetin değerini, Türk Devriminin, Atatürk’ün değerini, uzaklaşıldığında bu anlatılmaz kötülüklerle ülkemizin yüz yüze kalışını vurgulasın isterdim. Böyle bir tavır, kararlılık göremiyorum. Yanılıyor da olabiliriz; bilgisizliğime verin.

Hukuksuzluklara halkla birlikte direnilebilir. Halkın gönlüne ulaşmak hem kolay hem çok zordur. İçtenliğiniz anlaşılırsa halkın yüreği sizinle çarpar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER