Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Can Atalay’dan depremde kaybolan vatandaşların ailesine destek çağrısı

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi eski Hatay milletvekili Can Atalay, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin ardından kaybolan ve hala bulunamayan vatandaşlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suna Öztürk’ün öğretmen kızı Tuğba Koşar ve torunları 3 yaşındaki Mustafa Kemal ile 8 aylık Mehmet Akif’i aradığını belirtti.

Deprem felaketinin ardından enkaz kaldırıldığı halde kayıpların izine rastlanmadığını ifade eden Atalay, Suna Öztürk’ün 14 aydır kayıplarının sesini duyurmaya çalıştığını vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksaray’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Suna Öztürk’ün çabalarına rağmen duyarsız kalındığını aktardı.

Can Atalay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verdi:

“Suna Öztürk, 6 Şubat’tan beri öğretmen kızı Tuğba Koşar ve torunları 3 yaşındaki Mustafa Kemal ile 8 aylık Mehmet Akif’i arıyor. Hatay’daki Rönesans Rezidans’ta yaşıyorlardı. Enkaz kaldırıldı ve onlardan hiçbir iz bulunmadı.

Suna Öztürk 14 aydır sesini duyurmaya çalışıyor. Yerel seçim mitingi için Aksaray’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyunun ardından koştuğunu gördünüz mü? “Abla arabanın altında kalacaksın” diyene yolun ortasında dizlerini döverek “Ölüyüm, ölüyüm” yanıtını veren anneyi işittiniz mi? Ona kulak vermemizi isteyen bir anne “Ben bir diş, bir kemik istiyorum, bir mezarları olsun istiyorum” diye feryat ediyor.

Yasını tutamamak reva değil hiçbir insana. Suna Öztürk’e kulak verecek miyiz?

Suna Öztürk’e kulak vermek görevi olanlara o görevlerini anımsatmak için seslenecek miyiz?

ENKAZIN DÖKÜLDÜĞÜ ALANLARDA YENİDEN ARAMA YAPILSIN.
DEPREM KAYIPLARI İÇİN TBMM’DE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN. – Adil Yeşildağ-