Can pazarının olduğu bir yerde çimle çiçekle uğraşamazdık!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ilk saatlerinden itibaren bekçisinden mühendisine kadar tüm personeli sahaya yönlendirdiklerini, görev tanımlarının da dışına çıkarak arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarından mezar kazmaya kadar ihtiyaç duyulan işleri yaptıklarını belirterek ”kendi acımızı yaşayamadan vatandaşların yardımına koştuk. Konteyner kentlerin yapım aşamasında […]

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ilk saatlerinden itibaren bekçisinden mühendisine kadar tüm personeli sahaya yönlendirdiklerini, görev tanımlarının da dışına çıkarak arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarından mezar kazmaya kadar ihtiyaç duyulan işleri yaptıklarını belirterek ”kendi acımızı yaşayamadan vatandaşların yardımına koştuk. Konteyner kentlerin yapım aşamasında alan hazırlığı, elektrik ve aydınlatma, alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarına katıldık. Can pazarının ve feryatların olduğu bir dönemde çim ve çiçeğe yönelemezdik. Yardım çalışmalarında sorumluluk aldık” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Murat Bayram  yaptığı açıklamada deprem öncesi yeşil alanların korunması ve oluşturulması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.  Antakya’da Maşuklu Koruluğu, Erzin’de Türksoy Parkı, Payas’ta Sahil Parkı gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bunların bir kısmının açılışını yaptıklarını ifade eden Bayram, ayrıca o dönemde Antakya girişi servis yolları ve orta refüj çevre düzenleme alanlarıyla ilgili de çalışmalarının olduğunu belirtti.

Deprem nedeniyle park ve yeşil alanların çok ciddi anlamda da hasar gördüğünü hatırlatan Bayram, “1 milyon metrekarenin üzerinde bir yeşil alan üretme hedefimiz vardı. Deprem öncesinde son süreçte 1 milyon 260 bin metrekareye kadar ulaşmıştık. Depremle beraber yeşil alanların önemini bir kez daha fark ettik. Çünkü o kaotik süreçte insanlarımızın toplanma, sığınma ve barınma alanları oldu.” diye konuştu.

KENDİ ACIMIZI YAŞAYAMADAN HATAY’IMIZIN YARDIMINA KOŞTUK

Bayram, depremin ilk saatlerinden itibaren bekçisinden mühendisine kadar tüm personellerini sahaya yönlendirdiklerini, görev tanımlarının da dışına çıkarak arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarından mezar kazmaya kadar ihtiyaç duyulan işleri yaptıklarını, kendi acılarını yaşayamadan vatandaşların yardımına koştuklarını söyledi. Konteyner kentlerin yapım aşamasında alan hazırlığı, elektrik ve aydınlatma, alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da yapıldığını ifade etti . Bayram, “Öncelikle yeşil alanlar hayata geçecek. Buna ek olarak 2023’ün sonunda bitirmeyi planladığımız yeni alanlar da var. Antakya Atatürk Parkı’mızı ve Maşuklu’daki koruluğumuzda temizlik bakım onarım çalışmalarıyla halkımızın kullanıma açtık. Tüm ekiplerimiz tam kadroyla maksimum bir güçle ve özveriyle çalışıyor. Şu anda 4 farklı noktada park imalatlarımız devam ediyor. İskenderun Karaağaç’taki Fahura Parkı’nın açılışını yakın zamanda yapacağız. Yanı sıra Arsuz Akçalı Mahallesi’nde bulunan butik parkımızda, Kırıkhan’da 50 dönümlük alan üzerine inşa edilen mesire alanında ve Erzin’de bir parkımızda çalışmalarda sona yaklaşmış durumdayız.” açıklamalarında bulundu. 213 bin metre kapalı sulama kanalı temizliği yaptık. 10 bin 165 metre sulama borusu döşedik, yıl sonuna dek 27 bin 900 metre ilave yapacağız. 2 bin 385 metre sulama kanalı imalatı yaptık. 30 ton sebze ve meyveyi üreticilerden tedarik ederek depremzedelere bedelsiz dağıttık. Kırsal Kalkınma Şube Müdürlüğüyle ortak yürüttüğümüz projelerimize, hayvancılığa ve esnafa yönelik desteklerimize devam edeceğiz.” dedi. (Sami Gökçe)

Exit mobile version