Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Günay Güner

Çanakkale Utkumuz

Türkiye gibi bir ülkede tarihçiliğin bu denli sığ, düzeysiz, bilimdışı durumu çok acı. Aydın, kitaptan önce harita okumalı.

Artık bu saatten sonra karar verilmeli: Ulusumun kesimlerinin birbirini kırmasını önlemeye, gönencini ve kültürünü yükseltmeye mi çalışmalıyım yoksa birtakım tarihsel olarak çürümüş  inakların ardında mı çabalayacağım? Karar verilmeli.

Çanakkale Utkumuz üzerine bunca ayrı yaklaşımın bulunması da hiç mantıklı değil. Solu kimseye bırakmayanlarla dincilerin aynı yerde buluşmaları ilginç. Buna göre emperyalizme karşı savaşılmadı, devrim yapılmadı, yapılan darbedir…  Dincilerin fazladan yeşil donluları, cepheyi kaplayan bulutları var. Solu kimseye bırakmayanların da bunları söylemesine az kaldı.

Çanakkale Utkumuza ikircimli bakanlar hiçbir olaya saygı duyamayacakları gibi saygıyı da hak etmezler.

Tarih belge demektir. Resmisi resmi olmayanı olmaz. Çanakkale Utkumuz,

1 Çağcıl Türk ulusunu doğurdu.

2 Bolşevik Devriminin yolunu açtı.

3 İnsanlığın özgürlük çağını başlattı.

Batı, erdemli bilimcileri dışında bu gerçekleri ağzına almaz. Rus kibri ise Bolşevizmin yolunun Çanakkale’den geçtiğini kolay kolay kabul etmez.

Envər Paşa, Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’ye gitmesini engellemeye çalışır. Mustafa Kemal ısrar eder ve gider savaşır. Cephenin komutanı Liman von Sanders’tir. Sanders düşman çıkarma yeri öngörülerinde sürekli yanılır. Mustafa Kemal bu öngörülere katılmaz ve düşman M. Kemal’in tahmin ettiği yerden çıkarma yapar. Hazırlıklı olunduğundan direniş etkili olur. Kaçan birliğimize verdiği …süngünüz var, siper al, emri çok şey kazandırır.

Birileri Efem, sonunda Çanakkale geçildi ya, diyesi. Zamanı dikkate alarak bakmak gerekirken böyle savlar budalalıktan başka nedir…

Bir de büyük Yazar Buketçiçek ve benzerlerinin “ulusçuluğu” aşmış fantazileri var. Herkesin Ali bildiği, meğer Avustralyalı askermiş. Torunu aramışmış. Dönmemiş kalmış. Savaş kötüymüş, barış iyiymiş. Türk ulusunun bilinci böyle iğdiş edilir.

Şafak ayinleri sürüyor mu bilmiyorum ama izin verilmemeli. Gelecek kuşaklarımızla yurtseverlik bağını koparacağından izin verilmemeli. Bu gidişle birkaç kuşak sonra Ah dedelerimiz çok zalimmiş, bu yabancıları öldürmüşler, diye düşünecekler torunlarımız.

Çanakkale Utkumuz ve Türkiye Cumhuriyetimiz emperyalizme yeryüzünde atılan ilk tokattır. Bu tarihsel gerçeği hiçbir güç öldüremez.

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER