Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çarşı da Pazar da pahalı…

Elde de yok, avuçta

Elde de yok, avuçta da…

“Eskiden para azdı, ama alım gücü vardı. Şimdi para var, ama alım gücü yok! Bugün olsa, yarınki gelecek zamlarla o da ortadan kalacak” diyen vatandaşın, elde pazar filesi ile olan geçim savaşı, son raporların da gündeminde!

Türkiye, her yıl yayınlanan Dünya Mutluluk Raporu’nda, son yıllarda giderek daha geri sıralara düşüyor. Türkiye, 2019 yılı raporunda 79’uncu sıradayken, 2020 raporunda 14 sıra gerileyerek 93’üncü, 2021 yılında ise 104. sırada yer aldı. 2022 yılı raporunda ise Türkiye, sıralamada 18 basamak birden düşerek 146 ülke arasında 112. sırada yer buldu.

Antakya’nın Uzun Çarşı’sı içinde alışveriş yapan bir vatandaşın buna dair paylaşımı oldukça net:

“Mutlu muyuz? Aslında mutluluk dediğin şeyin ne olduğunu sorsan, herkes kendi mutluluğu adına farklı şeyler söyler. Benim için, ödenen faturalar, mutluluk! Başkası içinse bugün doymak! Diğer içinse iyi bir iş, hatta son maaş zamları! Siz bilmezsiniz, biz yaşlılar gibi! Eskiden her şey daha azdı, ama mutluydu insanlar. Bugün; doysa da mutsuz, iş sahibi olsa da mutsuz! Niye mi? Herkes bugünü yaşıyor, ondan! Yarın, koca bir soru işareti! Korku da mutsuzluk da bundan!”

Tamer Yazar