Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekmece Mahallesi ‘’yeni rezerv alan’’ mı ilan edilecek?

Depreme dayanıklı konutların devlet tarafından inşa edilmesi amacıyla planlanan ve genişletilen rezerv alanlarının bir yenisinin de Çekmece Mahallesi olabileceği konuşuluyor.

Depreme dayanıklı konutların devlet

Hatay, 6 Şubat depremlerinin ardından Antakya ve Defne ilçelerinde rezerv alan ilanları Kamuoyunda çok tartışıldı. Depreme dayanıklı konutların devlet tarafından inşa edilmesi amacıyla planlanan ve genişletilen rezerv alanlarının bir yenisinin de Çekmece Mahallesi olabileceği konuşuluyor.
Depremlerin etkisiyle zarar gören bölgelerde daha güvenli konutların inşası için atılan adımlar çerçevesinde Çekmece Mahallesi’nin de rezerv alan ilan edilmesi gündemde. Ancak şu an için resmi bir açıklama yapılmış değil. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mahallenin “Öneri Alan” olarak değerlendirildiği belirtiliyor.
Mahalle sakinleri arasında büyük bir meraka neden olan  “Öneri alan” tartışmaları Çekmece Mahallesinde Rezerv alan mı ilan edilecek sorusunu akla getiriyor. Ancak bu konuda kesin bir bilgi olmadığı için mahalle halkı beklemeye geçmiş durumda.


Hatay Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi ve HAMOK Dönem Sözcüsü Serkan Koç da Bakanlığın bu mahallede bir çalışma yaptığı ancak şu an için resmi bir ilanın söz konusu olmadığını belirtiyor.

KOÇ: “Eğer Çekmece Mahallesi rezerv alan ilan edilirse, diğer rezerv alanlarda olduğu gibi bu alanda da tek yetkili Bakanlık olacak. İlerleyen süreçte, bu mahallenin rezerv alan ilan edilip edilmeyeceğini göreceğiz” dedi.

Evi hasarsız ya da az hasarlı olan vatandaşların durumu da projenin şekillenmesinde önemli bir faktör olarak ele alınıyor. Proje kapsamında evlerin yıkılması gerekiyorsa, Bakanlık ve vatandaşlar arasında uzlaşı sağlanarak olası mağduriyetlerin önlenmesi gerekiyor. Bu süreçte vatandaşların görüş ve talepleri de dikkate alınmalı. -Yusuf Cemil Karaçay-