Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çelik Kanatlar Timinden İskenderun’da Gösteri

Hatay’ın İskenderun ilçesinin anavatana

Hatay’ın İskenderun ilçesinin anavatana katılışının 86. yılı kutlamaları, muhteşem bir helikopter gösterisiyle taçlandı. 1939 yılında alınan kararla Türkiye’ye katılan Hatay, 5 Haziran 1939 tarihinde Türk askerlerinin İskenderun üzerinden giriş yapmasıyla anavatana bağlanmıştı. Bu tarihi olayın 86. yılı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi, İskenderun körfezinde nefes kesen bir gösteri düzenledi. Skorsky helikopterin alan üzerindeki uçuşu ve jandarma personelinin gösterisi büyük ilgi gördü.
Depremin yaralarının sarıldığı ve 16 ay sonra vatandaşların ziyaretine açılan anıt alanında gerçekleştirilen gösterileri yakından takip eden İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, duygusal bir konuşma yaptı. Dönmez, “Bize büyük acılar yaşatan asrın felaketini geride bırakmanın zamanı geldi, kaybettiklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Deprem gazilerimize de Rabbim’den şifalar diliyoruz. Hayata dönebilmenin koşulu hayata tekrar ilk adım atabilmektir. Bugün coşkulu bir 5 Temmuz günü yaşıyoruz. Umarım ki bu coşku, hayat boyu İskenderun’da ve Hatay’ın her köşesinde sürer. Türkiye Cumhuriyeti binlerce 86 yıl yaşar. Buradan ebediyete kadar devam edecek bir sembol olur. Umarım bugün İskenderun’da insanların yüzünü güldürmüş oluruz. Bu ilk olur ve sonsuza dek İskenderun’umuzun, Hatay’ımızın ve ülkemizin yüzü güler inşallah” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-