Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çelik Konstrüksüyon yapılarda büyük tehlike

Uzman bilim adamı Doç.

Uzman bilim adamı Doç. Özdemir, Çelik yapılarda “Çelik Kolon-Kiriş’e” Antipas uygulanmamasının yol açacağı tehlikeye dikkat çekti. Yapılar 5 yıl sonra yıkılabilir  6 Şubat depremiyle on binlerce- yüz binlerce binanın yıkılması üzerine Çelik yapılara yönelişte artış yaşandı. Ancak yapı gereği gibi yapılmadığı takdirde ANTİPAS uygulanmaz ise eğer Çelik Konstrüksiyon yapının 5-10 yıl içinde çökeceği, yıkılacağı, acı sonuçlara yol açabileceği  bildirildi.

Uyarıyı Hatay İskenderun Teknik Üniversitesinde görev yapan İnşaat mühendisi Doç. Sıtkı Alper Özdemir yaptı. İskenderun ile Arsuz’da onlarca çelik yapıda APTİPAS uygulanmadığının altını çizen Özdemir, ileride oluşabilecek tehlikeli, acı sonuçlara dikkat çekti.


 İSTE’de Rektör danışmanlığı da yapan İnşaat Yüksek mühendisi Doç. Dr Sıtkı Alper Özdemir, ”Çelik Yapılara dikkat!” başlığı altındaki paylaşımında şöyle dedi:

 “Deprem sonrası süratli yapılaşma ihtiyacını gidermek için eline kutu profil ve kaynak makinası alan ev inşa ediyor, bu yapılar ruhsatsız, kaçak yapı diye daha önce yazmıştım. Nerede? Karaağaç, Nardüzü, Gürsel mahalleleri ve daha birçok yerde. Çelik yapılarla ilgili alınması gereken önlemler var. Önlemler alınmaz ise  PASLANIYOR. Henüz inşaat halinde iken bile. Hem de İskenderun’da ana yolda. Belediyelerimize bir kez daha sesleniyorum. Çelik yapılarla ilgili acil ve önemle karar alın, uygulama yönergesi çıkarın ve bunları imar plan açıklama notlarınıza geçirin. İmar çaplarında kod numaraları ile belirtin. Her nevi çelik yapıda paslanmaya (çürümeye) karşı antipas uygulaması ve elektrostatik epoksi boya uygulamasını zorunlu hale getirin. Çelik yapıların taşıyıcı sistemi çeliktir. Yani kolon çelik, Kiriş çelik…5 ile 10 yıl içerisinde bu çelik taşıyıcı sistem elemanları korozyona uğrar ve yük taşıyamaz. YIKILIR! Vatandaş tekrar can ve mal kaybına uğramasın.”  (Adil Yeşildağ)