Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cem Avşar: Hatay’da deprem sonrası oluşan kalabalık yerini yalnızlığa bırakmış

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Hatay’dan bir video yayınlayarak şehirdeki depremzedelerin eğitim, sağlık ve barınma gibi konularda yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi.
Avşar, “Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.
Avşar, yayınladığı videoda şöyle konuştu:

“6 Şubat’ta depreme en fazla kayıp verdiğimiz illerin başında gelen Hatay’dayız. Hatay, deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bırakmış durumda.
Burada hâlâ çadırda yaşamaya çalışan insanlar, okula gidemeyen çocuklar, sağlık hizmeti alamayan hastalar var. Konut yapımı bir sorun, vatandaşların yapılan konutlara verecek parası olmaması başka bir sorun.
Hasarlı yapıların yıkım çalışması hala devam etmekte ve bu, beraberinde birçok sorun yaratıyor. Esnafa, çiftçiye uygulanan destek yeterli değil. Vatandaşın ödemelerinin ertelenmesi ve faiz işletilmemesi gerekiyor.
Meclis komisyonuna gelecek deprem yasasında bu sorunlar ne kadar var göreceğiz. Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz.”