Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevre Bilincinde Farkındalık Yaratan Kampanya

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Yayladağı Kaymakamlığı ile birlikte yürüttükleri hediyeli atık toplama kampanyasına ilginin giderek büyüdüğünü belirtti. Milli Sporcu ve Sıfır Atık Elçisi Şahika Ercümen ile birlikte kampanya kapsamında ödül kazanan katılımcılara çeşitli hediyeler veren Başkan Yalçın, plastik atık toplayarak hediye kazanan Rana Çalışkan’ın SMA hastası çocuklara yardım amacıyla kazandığı bisikleti bağışlama kararının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. “Çevre bilinci ve farkındalık oluşturması sebebiyle kendisine ve tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunarız. Kampanyamız devam ediyor, tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı desteğe davet ediyoruz. Kampanyamızdan hediye kazanan katılımcılara ödülleri törenle takdim edilecektir,” dedi.

Başkan Yalçın, Yayladağı Kent Konseyi’nin ilk projesi olan hediyeli sıfır atık kampanyasının, gençlerin ve çocukların da katıldığı büyük bir organizasyon olduğunu vurguladı. “Kampanyamıza bine yakın gencimiz ve çocuğumuz katılım sağladı. 4 tona yakın cam şişe ve metal atık toplandı. Yayladağı’mızın tüm mahallelerinden genç kardeşlerimiz ve çocuklarımız bu kampanyaya dahil oldular. Getirdikleri atıklara karşılık biz de onlara çeşitli hediyeler takdim ettik. Rana kardeşimiz de kampanya dahilinde epey yol aldı ve çok destek verdi. Burada çevre bilinci konusunda da farkındalık yaratmış oluyoruz. Kampanyamıza tüm hemşerilerimizin destek vermesini istiyoruz,” dedi.

Milli Sporcu ve Sıfır Atık Elçisi Şahika Ercümen, sıfır atık elçisi olarak bu kampanyayı Yayladağı’nda görünce çok mutlu olduğunu belirtti. “Kampanya hem ilham verici hem de gençlerimizi teşvik edici. Başkanımızın dediği gibi sıfır atık bilinci konusunda farkındalık oluşturacak bir kampanya. Bu yüzden bu kampanyayı burada görmek benim için mutluluk verici,” diye konuştu.

Kampanyaya katılarak kilolarca pet şişe toplayan Rana Çalışkan ise, “Kampanyayı duyar duymaz ben de katılmak istedim. Tabii kampanyaya katılırken, bir amacım vardı. Kazanacağım hediyeyi SMA hastası çocuklara hediye etmek hedefiyle kampanyaya katıldım ve topladığım pet şişelerle hediye almaya hak kazandım. Bu hediyeyi SMA hastası çocuklara hediye ediyorum. Kampanyayı düzenleyen başkanımıza da teşekkür ediyorum,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-