Çevre Dostu Nanokompozitlerle

Temiz Bir Dünya Mümkün İnsan sağlığı için tehdit oluşturmayan daha temiz bir ekosistem için temiz bir kimya sektörünün gerekliliğine işaret eden Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, bunun mümkün olabileceğine vurgu yaptı. Önemli toplantılara ev sahipliği yapmaya devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) düzenli olarak gerçekleştirdiği TechTalks – Teknoloji Sohbetleri’nde mikrofon bu kez, […]

Temiz Bir Dünya Mümkün

İnsan sağlığı için tehdit oluşturmayan daha temiz bir ekosistem için temiz bir kimya sektörünün gerekliliğine işaret eden Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, bunun mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Önemli toplantılara ev sahipliği yapmaya devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (İSTE-TTO) düzenli olarak gerçekleştirdiği TechTalks – Teknoloji Sohbetleri’nde mikrofon bu kez, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola’daydı.
Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola’nın konuk olduğu söyleşide, çevre dostu nanokompozit malzemelerin, endüstrinin yanı sıra sosyoekonomik ortamın da vazgeçilmez bir parçası haline geldiği ve tekstil, boya, inşaat, elektrik-elektronik, gıda, ambalaj, biyomedikal, tıp ve diğer birçok teknolojik ürünlerde geniş kullanım alanları ile günlük yaşantımızla bütünleştiği ifade edildi.
Konuşmasında, Nanokompozit Temelli Malzemeler ve Sensör Uygulamaları hakkında bilgi veren İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Lütfi Yola, söz konusu nanokompozitlerle çevre ve insan sağlığını çok ciddi tehdit eden önemli ajanların analizi sağlanarak, bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımının önüne geçilebileceğini söyledi. -Mehmet Özgün-

 

Exit mobile version