Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezaevinde Kadın Günü

Panel ‘Kadın Paneli’, Panelist ‘kadın’, katılımcılar ise ‘kadın mahkum, tutuklu

Panel ‘Kadın Paneli’, Panelist ‘kadın’, katılımcılar ise ‘kadın mahkum, tutuklu ve kadın personel’…

Panel sonrası kadın mahkum ve tutuklular yanı sıra kadın personele çiçek verildi.

Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ”25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” kutlandı. Kutlamanın konusu, “25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü” olarak belirlenirken, paneli sunan kişi ‘kadın bir psikolog’, izleyiciler ‘kadın mahkumlar’ ile ‘kadın tutulular’ yanı sıra ‘kadın personel’ oldu. Özetle, kadın kadına bir etkinlik…
Kurum Psikoloğu Selin Gezmen, sunumunda özetle, “25 Kasım, 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyeti’nde öldürülen iki kadın kız kardeşin öldürülmelerinin yıldönümü olarak bilinmektedir. Uluslararası bir boyut kazanan bu tarih, 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi” dedi.
Konferansın içeriğinde; kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin geleneksel uygulamaları, şiddet türleri, şiddete uğrayan kadınların ve şiddeti uygulayan erkeklerin tanımlanmış ortak özellikleri, şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri ve şiddete maruz kalma durumunda başvurulacak merkezler hakkında bilgi verildi.
Şiddetin, öğrenilen bir davranış olduğunu belirten Psikolog Selin Gezmen; katılımcı kadın mahkumlar, tutuklular ile kadın personel hitaben sunusunda şiddeti öğrenmede en önemli kaynağın aile olduğunu, yapılan araştırmalara göre annesinin dövüldüğünü gören erkek çocukların kendi eşlerini dövme ihtimalinin 7 kat arttığını ifade etti. Konferansın sonunda, hükümlü ve tutuklu kadınlar yanı sıra kadın personele karanfil dağıtıldı.
-Selvi Günay-