Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İl Başkanı: Hatay’da Fark 2.866 Oya Geriledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, kesin olmayan sonuçlara göre 3 bin 890 olan oy farkının itiraz sonrası yapılan incelemelerle birlikte 2 bin 866’ya gerilediğini açıkladı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışan Lütfü Savaş, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi ikinci sırada tamamlamıştı. Seçimi 4 bin oydan az bir farkla geride tamamlayan CHP, geçtiğimiz gün seçim sonuçlarına itiraz etmişti.

CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla oy farkının 3 bin 890’dan 2 bin 866’ya gerilediğini duyurdu. Tiryaki, şu ifadeleri kullandı: “Değerli Hataylı hemşehrilerim. Biliyorum çok merak ediyorsunuz. Genel Merkezimiz, avukatlarımız, Genel Başkanımız Özgür Özel’in görevlendirmesiyle Hatay’da olan milletvekillerimiz ve örgütümüzle birlikte itiraz süreçlerini işletmeye devam ediyoruz. Pazartesi sabahı 3 bin 890 olan fark bu sabah itibarıyla 2 bin 866’ya kadar geriledi ve süreç devam ediyor. Mücadelemizi sürdüreceğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Gönlü bizimle olan vatandaşlarımız, tek bir oyunuzun bile takipçisiyiz, umutluyuz.” – Yusuf Cemil Karaçay-