Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Lideri Özel, Depremzede Kadınların Yanında

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hafta sonu Hatay programındaki yoğunluğa rağmen depremde evleri yıkılan kadınların meslek öğrenerek geçimlerini temin edebilecekleri dokuma tezgahı atölyelerini ziyaret etti. Özel, bu ziyaretle birlikte, kadınlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, onların yanında olacaklarını ifade etti.

CHP’nin 14 Mayıs Hatay milletvekili adaylarından Av. Bekir Atahan, CHP Lideri’nin kadın dokuma tezgahı atölyelerini ziyaretinin önemine dikkat çekerek, bu konudaki sosyal medya eleştirilerine karşı çıktı. Atahan, yaptığı paylaşımda, deprem sonrasında insanların büyük maddi ve manevi zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirtti. “Füsun Sayek Derneği” tarafından, çeşitli zorluklarla mücadele eden insanlar için Arsuz’da uygulanan projenin önemine vurgu yaptı.

Projenin Detayları

Atahan, şöyle devam etti: “Bir ev hanımını düşünün, evi yıkılmış, eşi ve çocukları ile bütün gün konteynırda. Bu kadınlar ücretsiz olarak projeye davet edildi. Önce bir eğitim verildi, dokuma tezgahlarında dokuma mesleği öğretildi. Bu sırada kadınlar hem sosyalleşiyor hem de bir meslek öğreniyor. Sonrasında bu kadınlar ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar.”

Eleştirilere Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu kadınları ziyaret ettiğinde bazı kesimlerin eleştirilerde bulunduğunu kaydeden Atahan, “Vay efendim şimdi dokuma yapmanın yeri mi?” gibi linç edici söylemlerle karşılaştıklarını ifade etti. “Bu ziyaretle keşke o kadınların ne kadar mutlu olduğunu görseydiniz. O insanların hayatlarının ne kadar zor olduğunu bilseydiniz. Verilen emeklere bu kadar acımasızca yaklaşmasaydınız,” dedi.

Derneğin Diğer Faaliyetleri

Atahan, “Büyük emekler verilen ‘dokuma’ projesi bu güzel işlere vesile oldu. Bunun haricinde dernek birçok proje ile bölge halkına ciddi destekler verdi. Sağlık taramaları yapılıyor, kültür sanat konser etkinlikleri planlanıyor, çocuklara yönelik onlarca proje hazırlanıyor,” diye ekledi.

İşin iç yüzünü görmeden yapılan eleştirilerin doğru olmadığını savunan Atahan, bu güzel projelere köstek olmamak gerektiğini ve destek olunması gerektiğini vurguladı. “Sadece bir kareye bakarak ‘ülke yangın yeri siz dokuma peşindesiniz’ demek büyük haksızlıktır,” diyerek düşüncelerini dile getirdi.