Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, tarım arazileri yönetmeliğini Danıştay’a taşıdı

CHP Kars Milletvekili İnan

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik’in iptali istemiyle Danıştay’da dava açtığını duyurdu. Alp, 22 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ilgili Meclis’te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Alp, yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’a başvurduğunu belirtti. Yönetmeliğin uygulanması halinde üreticilerin üretim araçlarından mahrum kalacağını vurgulayan Alp, “Anadolu çiftçisinin çok uluslu şirketlerle sözleşmeli üretime mecbur kalacağı bir durum ortaya çıkacak” dedi.

Alp, yönetmeliğin çiftçilerin ipotekli ve hacizli arazilerinin bankalar tarafından alınarak Bakanlık aracılığıyla kiralanmasını öngördüğünü ve bu durumun arazi bankacılığının yolunu açacağını savundu. Yönetmeliğin, hissedarları kiralamada öncelikli grup içinde saymadığını, tarımsal vakıf ve derneklerin ise öncelikli grupta yer aldığını belirten Alp, yönetmeliğin toprak gasbını amaçladığını ifade etti. Ayrıca, yönetmeliğe karşı üreticilerden gelen itirazları da gündeme getirdi. – Volkan İcil-