Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de olağanüstü ‘İmamoğlu’ toplantısı

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davayla ilgili olağanüstü toplantı kararı aldı. Toplantının, İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararının onanma ihtimali nedeniyle yapıldığı bildirildi.

İmamoğlu, 31 Mart 2019 seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesi sonrasında dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verdiği yanıtında, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Bu süreç, “ahmak davası” olarak da anılmakta ve İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır İstinaf Mahkemesi’nde devam ederken, İmamoğlu’nun cezasının onanacağı ve Yargıtay’a gönderileceği yönünde iddialar gündeme geldi. Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV’deki programında CHP’nin olağanüstü toplantı kararı aldığını duyurdu.

Toplantı, yarın saat 13:30’da gerçekleştirilecek ve Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek ve Gökhan Günaydın tarafından düzenlenecek.

Ahmak Davası Nedir? Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’na yönelik “Avrupa’ya giderek Türkiye’yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” şeklinde ifadeler kullanmıştı. İmamoğlu ise, bu sözlere yanıt vererek, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” demişti.

YSK Başkanı Sadi Güven, İmamoğlu’nun bu sözleri üzerine kendisi ve kurul üyelerine hakaret edildiği iddiasıyla şikayette bulunmuştu. İmamoğlu’nun ceza kararı, İstinaf Mahkemesi’ne itiraz üzerine taşınmış durumda. – Volkan İcil-