Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Belediye Başkanına siyasi yasak

Adana 8. Bölge Adliye

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Ceza Dairesi, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak getirdi. Aydar, tehdit suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasının istinaf incelemesinde oy çokluğu ile onaylanarak, siyasi yasak cezası ile karşı karşıya kaldı.

Mahkeme, benzer durumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıkların beraat ettiği bir davada, siyaset yapan sanıkların cezasını onadı. Muhalif üye, şikâyetin 13 ay sonra yapılması, tanık olmaması ve mağdurların sürekli beyan değiştirmelerini gerekçe göstererek, kararın bozulması ve tüm sanıkların beraat etmesi gerektiğini belirtti.

Kadir Aydar’dan Açıklama

Kadir Aydar, karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Deliller incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiştir. Bu eksiklikler göz önünde bulundurulmadan dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmişken, siyaset yapan sanıkların cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Bu durum muhalefet şerhinde de açıkça ifade edilmiştir. Karara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı. – Volkan İcil-