Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Belediye Başkanları

Erdoğan’la toplantı istedi Hatay

Erdoğan’la toplantı istedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “Yapılan basın açıklamasına imzamı atıyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, yurt dışında olması nedeniyle toplantıya katılamadığı CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısı, Antalya’da yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldığı toplantıda, ortak bildiri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Meclis’e gönderilen, Meclis İhtisas Komisyonu’ndan geçen Turizm Teşvik Kanunu Taslağı’nın, belediye gelirlerine el koyma anlamı taşıdığının vurguladığı bildiride, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi ile ilgili belirsizliklerin giderilmesi ve Belediyelerin birikmiş tüm diğer sorunlarının değerlendirilmesi adına, Cumhurbaşkanı ile 11 Eylül 2019 tarihinde yapılan 30 Büyükşehir Belediyesi toplantısının bir benzerinin en kısa sürede yapılmasının gerekliliğine dikkat çekilerek, toplantı talebinde bulunuldu.
Toplantıya katılamayan Lütfü Savaş ise desteğini twitter hesabı üzerinden paylaştı: “Antalya’da gerçekleştirilen belediye başkanları toplantısına, yurt dışında olduğumdan dolayı katılamadım. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, şehirlerimizin gelişimi için çalışmaya ve deneyimlerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Yapılan basın açıklamasına imzamı atıyorum.” -Tamer Yaza-r