Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biz kimseyi aç ve açıkta bırakmayız!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CHP belediyelerinin iktidarın engellemelerine rağmen halka sosyal belediyecilik  başta olmak üzere yatırımcı  belediyecilik örneği olduğunu belirterek “Şimdiye kadar, geçinemeyen insanların ne yediğini, ne içtiğini düşünen bir belediye yönetimi var mıydı? Var mı Türkiye’de bir emsali? Bir yandan Ankara halkını zengin etmeye çalışırken bir yandan aç ve açıkta kalan herkesin yardımına koşuyoruz” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Baykanı Mansur Yavaş “Gelir gelmez söz verdiğimiz gibi rozetimizi çıkarıp işe başladık. Bizim kitabımızda elimize seçim sonuçlarını alıp nereden daha fazla oy aldık, öncelikle oraya hizmet edelim anlayışı yok. Gelir gelmez bütün ilçeleri dolaşıp, muhtarlarımızla toplantı yapıp, nelerin öncelikle yapılacağı konusunda karar verdik” dedi.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye bütçesinin önceki dönemlere göre yarı yarıya azaldığını belirterek, “Ankara’da sadece Akyurt’ta bir köye taşımalı su gidiyor diye düşünürken, yüzlerce köye suyun gitmediğini, 232 tane köyde kanalizasyonun açıktan aktığını gördüm. Bana göre açıktan akan kanalizasyon, orada oynayan bir çocuğun hastalık kapma riski bütün projelerin önünde gelir. İki saat evinizde suyunuz akmazsa nasıl tedirgin olursunuz. Bazı köylerin birçoğunda hiç su yok. Yıllardır yok. Bunların da çoğunu hallettik. Ben Cumhuriyetin Başkenti Ankara’da kanalizasyonu açıktan akan, suyu olmayan hiçbir yer olmasın istiyorum, önceliğimiz budur” ifadelerini kullandı.

Yavaş şöyle devam etti!

“Yıllardır iddia edilen, seçimden önce yardımları kesecek, işçileri işten çıkaracak sözlerinin ne kadar yalan olduğunu ve ancak ve ancak karalama siyaseti olduğunu hepiniz gördünüz. Desteklerimiz arttı. Hiçbir yer ayırmadan, çiftçilerimize yaptığımız desteklerle Ankara halkını zengin edeceğimize söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Şimdiye kadar, kırsal kalkınma derken, Ankara’nın çiftçisine bizim kadar el uzatan oldu mu? Böyle bir destek var mıydı? Sosyal yardımları kesecek, dediler. O eskisi gibi paket dağıtma işini ortadan kaldırdık. Artık inancımıza uygun bir şekilde insanların kartlarına yüklemek suretiyle onların çoluğunun çocuğunun ihtiyacını karşılamasını sağlıyoruz. Eskiden bu paketler hep bir kişiden alınıyordu. Şimdi Kahramankazan dahil köylere kadar esnaf para kazanıyor.CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde kimse aç va açıkta kalmaz.

Herkesin yardımına koştuk

“Şimdiye kadar, geçinemeyen insanların ne yediğini, ne içtiğini düşünen bir belediye yönetimi var mıydı?” diye soran Yavaş, 200 bin aileye et ve 3 aylık periyotlarla doğal gaz yardımı yapıldığını kaydederek “Var mı Türkiye’de bir emsali. Dolayısıyla bir yandan Ankara halkını zengin etmeye çalışırken bir yandan aç ve açıkta kalan herkesin yardımına koşuyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği günden itibaren ilçe belediye başkanlarıyla el ele çalışmak istediğini dile getiren Yavaş, “Ben size elimi uzatıyorum. Tutun benim elimi Ankara’nın tamamını kalkındıralım dedim. Maalesef hiçbir ilçe belediye başkanı hemen hemen elini uzatmadı. Onun için diyorum ki ne kaybetti? Elini uzatmayan Belediye Başkanlarının beldeleri kaybetti. İlçeleri kaybetti” (Haber Merkezi)