Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Mullaoğlu: “Bakanlıklar Sekreterya Konumunda”

CHP Hatay Milletvekili Servet

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Gazeteci Ali Yolcu’nun sunduğu “Demokrasi Bulvarı” programının konuğu oldu. Programda, iktidardan ve muhalefetten ses çıkmamasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Mullaoğlu, mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin parlamentonun yetkilerini sınırladığını vurguladı.

Mullaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden dolayı parlamentonun yetkisi yok. Bakanlar buraya geliyor, taleplerimizi iletiyoruz, not alıp Cumhurbaşkanımıza ileteceklerini söylüyorlar. Bakanlıklar adeta bir sekreterya konumuna indirgenmiş durumda. Milletvekilinin bütçesi yok, kimsenin amiri değiliz. Yasa ve anayasa gereği Türk Milletini temsil eder, yasama faaliyetlerinde bulunuruz. Soru önergesi veririz; atanmış bakan ya cevap verir ya da vermez. Sorunları mecliste dile getiririz. Bunun dışında milletvekillerinin görev verilmemiş durumda. Mevcut anayasada milletvekillerinin neredeyse yetkileri alınmış,” dedi.

Mullaoğlu, ayrıca depremde kaybolan insanlar için araştırma komisyonu kurulması talebinde bulunduklarını belirtti, ancak iktidar çoğunluğunun bu talebi reddettiğini söyledi. “Çok net ifade etmek istiyorum, cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekillerinin hiçbir fonksiyonu yok. Depremde kaybolan insanlar var, bunlar için araştırma komisyonu kuralım dedik ama iktidar çoğunluk olduğu için bu kadar insani bir durumda bile hayır diyorlar,” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-