Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Vekil Meclis’teki şiddeti kınadı

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili verdiği karara dair genel görüşme önergesi, AK Partili vekillerin oylarıyla reddedildi. Red kararının ardından Meclis’te gergin anlar yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Meclis kürsüsünde milletvekillerinin darp edilmesinin ardından büyük bir utanç duyduklarını ifade etti.

Milletvekili Kara, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Can Atalay’ı Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe sayarak, yüksek yargı kurumları arasındaki dengeyi bozarak hapiste tutanlar, iş eleştirilmeye gelince Meclis’in sesini de yok saymaya başladılar. Hukuki ve makul bir gerekçe bulamadıkları için şiddet yoluna başvurdular. Demokrasiye dair tüm özlü sözlerinin bir sayıklama ve yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı.”

Kara, milletvekillerinin darp edilmesini kınayarak, “Bunu yaparken, boylarını çok aşacak birtakım sözler söylemeye devam ettiler. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden neşet etmiş bir partiye, ülkemizin kurucu partisine ‘vatan haini’ yakıştırması yapacak kadar ölçüyü kaçırdılar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin vatanseverliğini sorgulayanlar, partimizin savaş meydanlarında ortaya çıkan bir ruhun eseri olduğunu hatırlamak zorundadır. 100 yılı aşkın süredir var olan partimiz, altı okundaki milliyetçiliği tartışmaya açmayacaktır. Sizlerin yağmalanacak kaynaklar gördüğünüz yerde vatan toprağını gören, onun derdiyle dertlenenler bizleriz. Bu gerçeği yok saydığınız sürece kaybetmeye mahkumsunuz,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-