CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, 6 Şubat depremleri sonrasında Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerden başka illere atanan sağlık personelinin yeniden deprem bölgelerine dönüşlerinde yaşadıkları mağduriyeti gündeme taşıdı. Mullaoğlu, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sağlık personelinin talepleri doğrultusunda 08 Mart 2023 tarihinde Bakanlık onayı ile deprem bölgesi dışındaki illere atamalarının yapıldığını hatırlatan Mullaoğlu, 15 Ekim 2024 tarihinde yayımlanan yeni onayla, bu personelin 31 Aralık 2024’e kadar başvuru yapmaları halinde yeniden görev yerlerini değiştirebileceklerinin duyurulduğunu aktardı.
Ancak birçok sağlık çalışanının bu süreci kaçırdığına dikkat çeken Mullaoğlu, “Diğer kamu kurumlarında benzer uygulamalarda herhangi bir süre sınırlaması getirilmedi. Sağlık personeli geri dönmek istese dahi bu hak tanınmadı” dedi.
Deprem bölgesinde personel açığına dikkat çekti
Depremden etkilenen illerde halen sağlık personeli sıkıntısı yaşandığını belirten Mullaoğlu, geri dönmek isteyen personelin dönüşüne engel olunmasının, hem sağlık çalışanlarını hem de hizmet almak isteyen vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti. Bu nedenle başvuru süresine bağlı kalmaksızın, geri dönmek isteyen sağlık personeline kolaylık sağlanması gerektiğini vurguladı.
Bakan Memişoğlu’na 7 soruluk önerge
Servet Mullaoğlu’nun Bakan Memişoğlu’na yönelttiği 7 soruluk yazılı önerge şu sorulardan oluştu:
1. Deprem bölgelerine geri dönmek isteyen sağlık personelleri için başvuru süresi sınırlamasını kaldırmayı düşünüyor musunuz?
2. Süre sınırlaması konulmasına neden ihtiyaç duyulmuştur?
3. Son başvuru süresini kaçıran personeller için yeni bir başvuru süresi belirlemek gibi bir çalışmanız var mıdır?
4. Deprem bölgelerinde yeterli sağlık personeli bulunmadığı yönünde vatandaşlardan gelen şikayetler hakkında ne gibi bir açıklamanız vardır?
5. Hatay ilimizde görev yapan toplam sağlık personeli sayısı kaçtır?
6. Mevcut sağlık personeli sayısı ile Hatay ilimizde yeterli sağlık hizmeti vermek mümkün olmakta mıdır?
7. Deprem sonrası Hatay ilimize hangi sağlık yatırımları yapılmıştır?

