Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’nin İstanbul’da ki başarısı: 26 İlçe 

İstanbul’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), son yapılan yerel seçimlerde büyük bir başarıya imza attı. Hem Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda hem de birçok ilçede yarışı önde tamamladı.

İstanbul'da Cumhuriyet Halk Partisi

CHP, 2019 seçimlerine kıyasla kazandığı ilçe sayısını 14’ten 26’ya çıkardı. Özellikle Ak Parti’nin güçlü olduğu bölgelerde, CHP adayları seçmenin tercihini kazandı. Bu değişim, İstanbul’un farklı bölgelerinde uzun yıllardır süregelen siyasi dengelerde önemli bir kırılma olarak değerlendiriliyor.

 

Üsküdar’da 1989’dan bu yana Ak Parti’nin üstünlüğü sona erdi ve CHP adayı Sinem Dedetaş’ın kazanmasıyla belediye tekrar sosyal demokrat yönetime geçti. Eyüpsultan’da da 4 dönem sonra Ak Parti seçimi kaybetti ve belediye başkanlığını Mithat Bülent Özmen kazandı. Beyoğlu’nda ise 6 dönemdir Ak Parti’nin kazandığı seçimlerin ardından CHP adayı İnan Güney, 35 yıl sonra seçimi kazandı.

 

Tuzla’da 7 dönem sonra CHP adayı Eren Ali Bingöl’ün kazanması, Şile’de CHP adayı Özgür Kabadayı’nın tercih edilmesi ve Sancaktepe’de CHP adayı Alper Yeğin’in zaferi gibi birçok ilçede CHP’nin başarısı dikkat çekti.

 

CHP’nin, daha önce Ak Parti’nin güçlü olduğu ilçelerden Bayrampaşa, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Sancaktepe, Şile, Tuzla, Üsküdar, Beykoz gibi yerlerde seçimleri kazanması, İstanbul’daki siyasi dengelerde önemli bir değişimi işaret ediyor. Bu sonuçlar, CHP’nin İstanbul’daki siyasi etkinliğini artırdığını ve seçmenin tercihlerinde belirleyici bir rol oynadığını gösteriyor.

 

Bu başarı, CHP’nin İstanbul’da güçlenerek yerel yönetimlerde daha etkin bir rol üstlenmesine olanak sağlayabilir. – Adil Yeşildağ –