Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçi, Milletin Efendisi…

AKP’Li eski Başkan ÖNAL,

AKP’Li eski Başkan ÖNAL, çiftçinin enerji borcu sorununa çözüm istedi

Bir dönem AKP’nin Defne ilçe başkanlığını yapan Atilla Önal, Amik Ovası’nda, çiftçinin borcu nedeniyle elektriğinin kesildiğini, tam ekim zamanı, sulama zamanı, çiftçinin sıkıntı içinde bırakıldığını kaydetti, sorunun acil olarak çözülmesini istedi. Amik Ovası’nın sorunlarını iyi bilen, Reyhanlı kökenli, Antakya’nın tanınmış siyasetçilerinden Atilla Önal’ın dikkate değer mesajı şöyle: “Çiftçi (köylü), milletin efendisidir. Ülke olarak, ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu sarmaldan çıkmanın tek yolu üretimdir. Bu sıralar, buğday sulama dönemidir. Çiftçinin, elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesilmektedir. Devlet, EnerjiSA’nın tahsildarı değildir. Çiftçinin elektrik borçları, mahsul sonuna acilen ertelenmelidir.

Çiftçi, üretici olmazsa, millet ve devlet büyük yara alır. Önceliğimiz, çiftçi-üretici olmalıdır. Yoksa, bütün millet olarak ve özellikle AK Parti Hükümeti olarak, sonucu hiç de iyi olmaz. Büyük Atatürk’ün dediği gibi; Çiftçi ve köylü, milletin efendisidir.”
Bu arada Önal’ın uyarı mesajına ilk tepki paylaşımı da şöyle oldu:
“Katılıyorum. Çiftçiye mazotu, gübreyi, elektriği yarı yarıya vermezse, başlangıcın sonu olur. Ben bunu çok açık görüyorum. Yazık olacak.”
-Cemil Yıldız-