Çileğin markasında ‘hasat zamanı’

2010 yılında başladığı ‘organik tarım’ yolculuğunda oldukça uzun bir mesafe alan Yayladağı Çileği’nde beklenen hasat başladı. 200 dekara yakın alana yayılan çilekler sofraları ve damakları tatlandırmaya hazır. Yaklaşık 200 dekara yayılan tarım arazileri üzerinde ekimi yapılan çileğin Yayladağı markasında artık hasat zamanı. İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde alınan bir kararla birkaç dönüm […]

2010 yılında başladığı ‘organik tarım’ yolculuğunda oldukça uzun bir mesafe alan Yayladağı Çileği’nde beklenen hasat başladı. 200 dekara yakın alana yayılan çilekler sofraları ve damakları tatlandırmaya hazır.

Yaklaşık 200 dekara yayılan tarım arazileri üzerinde ekimi yapılan çileğin Yayladağı markasında artık hasat zamanı. İl Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı çerçevesinde alınan bir kararla birkaç dönüm üzerinde deneme üretimine başlanan çileğin bugün geldiği potansiyele işaret eden üreticiler, hem başlayan hikayenin geldiği noktadan hem de kazandıkları paradan fazlasıyla memnunlar.Diğer çilek türlerinden onu ayıran farklı aroması, uzun raf ömrü ve özellikle de boyutuyla dikkat çeken Yayladağı çileğinde hedef, rekoltenin her sene artması yönünde. Bu seneki hasattan beklenen rakam ise yaklaşık olarak 1000 ton.
-BUGÜN SON-
Bu arada, Hatay’daki çiftçileri yakından ilgilendiren konuda bir açıklama yapan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 10 Nisan 2017 tarihinde başlayan kırsal kalkınma destekleri kapsamındaki genç çiftçi projeleri desteği başvurularının 5 Mayıs 2017 Cuma günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirdi.
Genç çiftçi projelerinin desteklenmesi kapsamında; kırsal alanda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesinde bulunulacak.
Konuya ilişkin açıklama şöyle:
“Destekten yararlanmak isteyen genç çiftçilerimiz, ön başvurularını, ‘https://gencciftci.tarim.gov.tr’ uzantılı yazılım üzerinden, kesin başvurularını da, genç çiftçilerin proje uygulayacağı kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği yerleşim biriminin bağlı olduğu İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine şahsen yapmaları gerekmektedir.
Tebliğin yayımlandığı tarih olan 31 Mart 2017 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, 41 yaşından gün almamış genç çiftçilerimizden, kesin başvuru aşamasında; nüfus cüzdanı fotokopisi, ücretli çalışmadığına dair kendisine ve eşine ait Sosyal Güvenlik Kurumu belgesi, başvuru dilekçesi, proje tanıtım formu, taahhütname, diploma sureti veya okur-yazarlık belgesi istenmektedir.”
-Tamer Yazar-

Exit mobile version