Çocuklar bir araya geldiler

‘Birlikte Eğlendiler’ Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Latife Hanım Anaokulu, anlamlı, anlamlı olduğu kadar da özel bir etkinliğe imza attı. 21 Mart”Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle her iki okuldan çocuklar bir araya geldi ve kalpleri gülümseten bir etkinliğin altına beraberce imza attı. 21 Mart “Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle, Umut Damlaları Özel […]

‘Birlikte Eğlendiler’

Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Latife Hanım Anaokulu, anlamlı, anlamlı olduğu kadar da özel bir etkinliğe imza attı. 21 Mart”Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle her iki okuldan çocuklar bir araya geldi ve kalpleri gülümseten bir etkinliğin altına beraberce imza attı.

21 Mart “Dünya Down Sendromu Günü” nedeniyle, Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Latife Hanım Anaokulu tarafından ‘Down Sendromlu Bireyleri Tanıyalım’ başlıklı bir seminer düzenlendi. Latife Hanım Anaokulu’nda gerçekleşen ve minik öğrencilerin de katılım gösterdiği seminerin sunumunu Özel Eğitim Uzmanı Yunus Karasolak yaptı.
Yaklaşık 70 bin down sendromlu bireyin bulunduğu Türkiye’de bu alanda yapılacak çalışmaların önemli olduğunu ifade eden ve down sendromlu bireylerin eğitiminin bu anlamda önemli olduğunun altını çizen Karasolak, “Down Sendromu denilince akla ne geliyor, Down Sendromlu bir arkadaşınız var mı, Daha önce Down Sendromu olan biri ile tanıştınız mı” sorularını sorarken Down Sendromlu bireylerin yetenekleri, eğitimi ve kaynaştırılması noktasında merak edilenleri katılımcı minik öğrencilerle paylaştı.
-ORTAK ETKİNLİK-
Umut Damlaları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Latife Hanım Anaokulu tarafından hayata geçirilen ortak etkinlik çerçevesinde, down sendorumlu çocuklarla diğer çocuklara yönelik ‘kaynaştırma’ etkinliği de yapıldı. Umut Damlaları’nde eğitim gören down sendromlu çocuklar da etkinlik kapsamında sahneye çıkarak, neler yapabildikleri konusunda kalpleri gülümseten bir performans ortaya koydular, minik öğrencilerden bol bol alkış aldılar.
Latife Hanım Anaokulu’nda gerçekleşen seminer, hep beraber izlenen bir ‘bilinçlenme’ videosu ile son buldu.
-MESAJLARI KAPLERİ-
Bu özel gün nedeniyle kendilerini topluma anlatma gayretinde olan down sendromlu çocukların aslında söylemek istedikleri tek bir şey var, ki o da şu:
“Evet, bizler farklıyız. Ama sizin düşündüğünüz gibi değil. Farklıyız, çünkü yargılamayız. Farklıyız, çünkü içimizde kötülük yoktur. Bu yüzden ben down sendromumla gurur duyuyorum. Dünya farklılıklarla güzel. Sizlerden biriyim. Dost canlısıyım, eğlenmeyi severim, birazcık inatçıyım. Benim sevgim dünyaya yeter. Farklıyım. Farkında mısın? Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır. Down sendromu bir hastalık değildir. Size bulaşmaz. Korkmayın! Benzerliklerimizin farkında mısın?”
-İMZA KAMPANYASI-
Antakya’da gerçekleşen Seminer’de ‘sorunlar ve öneriler’ paylaşılırken, Ankara’da ise bu konuda oldukça önemli bir adım atıldı. Down sendromlu bireylerin yaşadığı sorunların gündeme gelmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konması için bir ‘araştırma komisyonu’ kurulmasına ilişkin önergeyi Meclis Başkanlığı’na sunduklarını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, komisyonun kurulması halinde, “iktidar muhalefet el ele vererek” bir rapor hazırlamaya imkan bulacaklarını dile getirdi. Önergelerinde internet üzerinden başlattığı imza kampanyası ile de destek aradığını aktaran Engin, imza kampanyasına bugün itibarıyla 32 binin üzerinde vatandaşın destek verdiğini bildirdi. Vatandaşlara çağrı yaparak imza kampanyasına destek isteyen Engin, “Down sendromlular için başlattığımız kampanyaya imza veren binlerce yurttaşımızın sesini tüm siyasi partiler, milletvekilleri duymalı ve Mecliste araştırma komisyonu kurulmalı. Gelin, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü öncesinde bir araya gelelim ve araştırma komisyonu kurarak down sendromlu bireylere, ailelerine güzel bir haber verelim. Umuyorum, hafta içi bu çağrımız ses bulacak ve komisyon kurarak, çalışmalara başlama imkanımız olacak.” dedi. -Tamer Yazar-

Exit mobile version