Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar İçin Hatay’da Tiyatro Şöleni Başlıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir

Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Haziran ayında Hatay’ın farklı ilçelerinde çocuklar için renkli ve eğlenceli oyunlarla sahne alacak. HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Şehir Tiyatrosu’nun Haziran ayı oyun programını duyurdu.

Hataylı çocuklar, HBB Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenecek olan “Karınca Kararınca” ve “Nina’nın Rüyası” adlı kukla oyunlarıyla keyifli bir tiyatro deneyimi yaşayacaklar. Karınca Kararınca oyununun öyküsü Ahmet Önel’e aitken, yönetmenliği ve yazarlığı Haluk Yüce tarafından üstlenildi. Oyun, çalışkanlığın ve azmin önemini anlatarak çocuklara değerli bir ders sunacak. Nina’nın Rüyası ise yönetmenliğini Atilla Yaprak’ın yaptığı ve yazarlığını Gülşah Özdemir Koryürek’in üstlendiği bir kukla oyunu olacak. Bu oyunla çocuklar, özgüven sorunlarını çözme yolunda bir maceraya atılacaklar.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri ve tiyatro sanatıyla tanışmaları için bu etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Ayrıca, tüm Hataylı çocukları ve ailelerini bu renkli etkinliklere davet etti.

HBB Şehir Tiyatrosu’nun Haziran ayı oyun programı şu şekilde:

• Karınca Kararınca

o Öykü: Ahmet Önel

o Yönetmen ve Yazar: Haluk Yüce

• Nina’nın Rüyası

o Yazar: Gülşah Özdemir Koryürek

o Yönetmen: Atilla Yaprak

Oyunlar, Haziran ayı boyunca Antakya, Defne, İskenderun, Hassa, Reyhanlı ve Altınözü’nde sahnelenecek. – Meriç Demiray-