Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çok konuşulan bir başka projeydi…

Ödeneği Bile Çıkartılmıştı! Dünya’nın,

Ödeneği Bile Çıkartılmıştı!

Dünya’nın, aydınlatılan ilk caddesi ünvanlı, Antakya’nın Kurtuluş Caddesi’nin olduğu bölgeyi ‘trafiğe kapatma projesi’ olarak sunulan çalışma, üzerinden geçen zaman içinde rafa mı kalktı, merak konusu.

22.07.2019 tarihinde, Hatay Valiliği’nden, “Antakya ilçesi Kurtuluş Caddesi’nin Yayalaştırılması Projesi” konulu bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamadaki kararlar ise o tarihte şöyle sıralandı:

1-Antakya ilçesi Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılmasına karar verilmiştir.

2-Antakya Kurtuluş Caddesi’nin Yayalaştırma Projesi kapsamında, bu caddeye alternatif olarak, 32 metrelik Mustafa Kemal Şeyhoğlu Caddesi’nin kamulaştırılarak açılmasına karar verilmiştir.

3-Mustafa Kemal Şeyhoğlu Caddesi’nin açılabilmesi için gerekli 311 yapının kamulaştırılma işlemlerinde kullanılmak üzere 100.000.000,00 TL’nin, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılı Ağustos ayı olağan toplantısında tüm Partilerin oybirliğiyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne İller Bankası’ndan borçlanma yetkisi verilmesi kararlaştırılmıştır.

4- Acele kamulaştırma kararı çıkartılarak, kamulaştırma işlemlerinin hızlı bir şekilde başlatılmasına ve Mustafa Kemal Şeyhoğlu Caddesi’nin en kısa sürede açılarak Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılmasına karar verilmiştir.

-NE OLDU?-

Bugün itibariyle, üzerinden 3 yıl 2 ay 28 gün gibi oldukça uzun bir süre geçen kararlar için ne yapıldı? “Antakya İlçesi Kurtuluş Caddesi’nin Yayalaştırılması Projesi” için hangi adımlar atıldı? Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne verilen borçlanma yetkisi dahilinde hangi adımlar atıldı? Kamulaştırma işlemlerinin hızlı bir şekilde başlatılması gerekirken, bu konudaki sürecin neresinde kalındı?

Bu soruları, 22.07.2019 tarihinde kararların alındığı o günkü toplantıya katılan; Hatay Valisi Rahmi Doğan’a, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman’a, Abdulkadir Özel’e, Hüseyin Şanverdi’ye, Lütfi Kaşıkçı’ya, Suzan Şahin’e, Mehmet Güzelmansur’a, Serkan Topal’a, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel’e soralım mı?

Tamer Yazar