Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöp kamyonunun mesaisi saat 09.35’te…

Trafik durdu, çöplerin toplanması

Trafik durdu, çöplerin toplanması bekleniyor!

Antakya’da sık sık araç sahiplerinin sabah ya da akşam trafiği sırasında karşılaştıkları rutin manzaralardan bir tanesi, belediye çöp kamyonlarının yoğun saatlerde çöp toplarken ki halleri! Peki, çözüm ne, konuşalım mı?

Fotoğrafa yansıyan yer, Hatay Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binası hemen yanı başındaki Cumhuriyet Caddesi.

Cumhuriyet Anıtı kavşağından ve Atatürk Caddesi’nden çıkan araçlar, kuyruk halinde, bir belediye çöp kamyonunun işini bitirmesini bekliyor. Cadde üzerindeki çöp konteyneri çöplerinin alındığı saat ise sabah 09.35 sıraları. İşin bitmesini sabırla bekleyen araç sahipleri, ardından hareketlenen trafikle beraber ilerlemeye devam etti. Ancak durumdan şikayet edenler olmadı değil!

Bu konuda Antakya Gazetesi’ne konuşan bazı vatandaşlar ve araç sahipleri, çöp toplama saatlerinin daha uygun zaman dilimlerine çekilmesi gerektiğini dile getirirken, şunları dile getirdiler:

P.Ş. >> Bu ilk değil! Son da olmayacak, biliyorum. Ancak olması gereken de bu değil. Bu iş ya çok erken saatlerde yapılır ya da çok geç saatlerde. Yani insanların olmadığı, araçların bir yerlere yetişmek için yollara dökülmediği saatlerde. Aksi halde yaşanan bu!

H.Ç. >> Medeni bir kent olarak, daha medeni çöp toplama saatleri istiyoruz, belediye yönetimlerinden.

J.O. >> Vatandaşa çöp toplama saati hatırlatan belediyelerin, kendisi de benzer bir uygulamayı takip etse çok iyi olacak bence.

Tamer Yazar