Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çözüm bekliyoruz, ‘Bizi mağdur etmesinler’

“Görüşmelere sonuna kadar açığız, ama çözüm olmazsa da hakkımızı aramaya

“Görüşmelere sonuna kadar açığız, ama çözüm olmazsa da hakkımızı aramaya kararlıyız” diye konuşan, Harbiye  SS-23 Nolu Dolmuş Kooperatifi Yöneticisi Sedat Tatlı, ekmek davalarından vazgeçmeyeceklerini yineledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin ulaştırma konusundaki projeleri çerçevesinde, kendi hatlarının olduğu yerde ciddi bir düzenlemeye gidileceğini söyleyen Harbiye SS-23 Nolu Dolmuş Kooperatifi Yöneticisi Sedat Tatlı, düzenlemeye karşı olmadıklarını, ama yaratılmak istenen mağduriyetin altını çizmeye devam ettiklerini söyledi. “Konu sadece biz şoförler değiliz, ama ailelerimiz de… Yüzlerce insan bu işten ekmek yiyor” diye konuşan Tatlı, yaşanan süreçte söylenenlerin çok farklı olduğuna dikkati çekti.

-Söylenen olmadı-

Harbiye Bölgesi Toplu Taşıma Araçları Dönüşüm İşlemleri ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin yaptığı bilgilendirmede dile getirilen, “Bölgede toplu taşım faaliyetlerinde bulunan hak sahipleriyle toplantılar düzenlenerek, dönüşüm süreci ve proje hakkında açıklamalar yapılmıştır” kısmının yaşanmadığını ve kendilerine yönelik böyle bir toplantının asla gerçekleşmediğini söyleyen Tatlı, getirilecek sistemle vatandaşın da ciddi anlamda zarar edeceğini dile getirdi.

-Tek tarife-

UKOME’nin Hatay İli Genel Toplu Taşıma Araçları Dönüşüm İşlemleri kapsamında hayata geçirilmek istenen Harbiye Bölgesi Toplu Taşıma Araçları Dönüşüm İşlemleri’ne dair ilginç bir detaya da değinen Tatlı, Büyükşehir çalışması getirilmek istenen mevcut haliyle kabul edilirse, hat üzerinde uygulanan ‘çift tarife’ uygulamasının da tarihe karışacağını söyledi. Tatlı, bu konuda şöyle konuştu: “Normal şartlarda, vatandaş gitmek istediği yeri söylerken, bir şey daha ekliyor söylediği şeye… ‘kısa mesafe’ ya da ‘uzun mesafe’… Vereceği para da buna göre normal tarifeden daha düşük olabiliyor. Bu ise vatandaşın cebindeki kuruş hesabı adına önemli. Ama yeni sistemle beraber sadece ‘tek bir tarife’ hayata geçiriliyor. Yani sistem, ‘kısa mesafe’ ya da ‘uzun mesafe’ de olsa, tek ücret üzerinden işleyecek.  Anlayacağınız, vatandaş, 100 metre de gitse, tam mesafeyi de kat etse durum değişmeyecek. Ücret ne ise onu vermek zorunda kalacak. Biz bunu da istemiyoruz. Anlayacağınız, gelen sistem biz şoförlerin hayatını olduğu kadar vatandaşın cebindeki parayı da etkileyecek.”

-Görüşmeye açığız-

Araç sayısı ile birlikte şoför sayısını da indirecek yeni sistemin ekmek kapılarını kapatacağını, ama buna rağmen oluşacak ciddi mağduriyet adına tek bir çözüm bile getirilmediğini ifade eden Harbiye SS-23 Nolu Dolmuş Kooperatifi Yöneticisi Sedat Tatlı, “Bizler, Belediye yönetimi tarafından gelecek çözüm için beklemeye devam edeceğiz. Ama bu da olmazsa, hakkımızı almak için hukuk yollarına gitme düşüncesini de muhafaza ediyoruz. Bu, bizlerin son çaresi. Açıkçası, buna mecbur bırakılmak da istemiyoruz” diye konuştu.

-Maddelere şerh-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin buna dair son toplantısında (18 Ocak) çıkan kararlara, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Temsilcisi Hasan Karagöz ile Antakya Belediye Başkan Temsilcisi M. Zeki Tahiroğlu’nun ‘şerh’ koyduğunu da anlatan Tatlı, sözlerini şöyle noktaladı: “Konulan ‘şerh’, biz kooperatif üyelerinin haklarının korunması, ulaşımda tekelciliğin önlenmesi, ama en çok da… Üyelerin esnaf kimliklerinin devamı anlamında, biz şoför esnafının üzerine kayıtlı araç olması noktasında… Bundan sonra istediğimiz şey, çözüm. Ama sadece Belediye açısından değil, herkes için…”

Tamer Yazar